Çadır Kentin Yetim ve Öksüzleri Stk'lar Tarafından Giydirildi - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentin Yetim ve Öksüzleri Stk'lar Tarafından Giydirildi

Çadır Kentin Yetim ve Öksüzleri Stk\'lar Tarafından Giydirildi

Suriye’de çıkan iç savaşta annesini ve babasını kaybeden ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde ikamet eden 115 çocuk, Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu tarafından giydirildi.

06.12.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de çıkan iç savaşta annesini ve babasını kaybeden ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde ikamet eden 115 çocuk, Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu tarafından giydirildi.

Çadır kentte barınan, annesiz ve babasız 115 çocuk, Yetim ve Öksüz Çocuklar Kadın Meclisi üyelerinin gözetiminde araçlarla Şanlıurfa'ya getirildi. Annesi ve babası savaşta ölen ve çadır kentte ninesi, halası ve dedesinin yanında barınan çocuklar, Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu tarafından giyim mağazasını götürüldü. Burada, titiz bir çalışmayla tespit edilen yetim ve öksüz çocuklara kışlık elbise yardımı yapıldı. Çocukların giydirilmesinin ardından çocuklara yemek yedirildi ve balon dağıtıldı.

Yapılan yardım sebebiyle büyük mutluluk yaşayan Bahri Hasan "Ben Suriye'deki savaşta annemi ve babamı kaybettim. Küçük bir kız kardeşim vardı, o da öldü şimdi yalnızım. İnşallah gelecek yıl bugünlerde Suriye'de oluruz. Allah sizlerden razı olsun ve sizleri muhafaza etsin" dedi.

Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu Yetkilisi Veysel Polat, "Suriye insani yardım platformu olarak, bir buçuk yıldır açmış olduğumuz mağazamızda muhacir kardeşlerimizi giydirmeye devam ediyoruz. Tabii ki mülteci kardeşlerimizin içinde çok muhtaçlar var. Ancak bunların içinde öyle bir sınıf var ki, o da yetim ve öksüz çocuklar. Özelikle bu yetim ve öksüz çocukları giydirirken mutlu ve memnun oluyoruz. Bu çocukların öksüz ve yetim olması ümmet adına acı bir olay. Bugün Akçakale Süleyman Şah Çadır Kent'ten gelen 115 yetim ve öksüz çocuğun giydirilmesine vesile olundu. Buna vesile olan hayır sahibi insanlarımızdan Rabbim razı olsun" diye konuştu.

Öte yandan, çocuklara sevdikleri yemek olan döner de ikram edildi. Daha sonra dağıtılan balonlarla çocuklar doyasıya eğlendi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentin Yetim ve Öksüzleri Stk'lar Tarafından Giydirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement