Çadır Kentte Bayram Şekeri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte Bayram Şekeri Dağıtıldı

Çadır Kentte Bayram Şekeri Dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli sığınmacılara bayram şekeri dağıtıldı.

15.07.2015 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli sığınmacılara bayram şekeri dağıtıldı.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılara, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram şekeri dağıtıldı. Toplam on mahalleden ve 5 bin 200 çadırdan oluşan çadır kentte, her çadıra bir kilogram bayram şekeri, bisküvi ve çikolatadan oluşan karışım dağıtıldı. Lojistik birimi tarafından hazırlanan paketler daha sonra mahalle muhtarlarına, mahalledeki çadır sayısına göre dağıtım yapıldı. Çadır kentte 5 bin 200 aileye dağıtılırken, yarın da çadır kent dışında kalan bin aileye bayram şekeri dağıtılacağı öğrenildi.

Suriyeli sığınmacılardan Halid Hüseyin el Ahmed adlı sığınmacı, dağıtılan bayram şekerinden dolayı çadır kent idaresine teşekkür ederek, şunları söyledi: "Ramazan Bayramı dolayısıyla çadır kent idaresi bizleri ve çocukları sevindirmek için bayram şekeri dağıtmaktadırlar. Öncelikle Allah hayırlarını kabul etsin. Türk hükümetine, halkına ve çadır kent idaresinin çalışan her ferdine teşekkür ediyorum, sağlık ve afiyet diliyorum."

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri kamp müdürü Hüseyin Ortaç ise, "Her Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da Suriyeli misafirlerimizi ve çocukları sevindirmek için bayram şekeri dağıtmaktayız. Bu bayramın ülkemize ve dünya insanlığına barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu kardeşlerimizin de ülkelerindeki karışıklığın bir an evvel bitmesi, huzur ve güven içinde ülkelerine dönmelerini yüce Allah'tan diliyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Bayram Şekeri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement