Çadır Kentte Kalan Suriyelilerin Bayramı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Kalan Suriyelilerin Bayramı

Hatay Valisi Topaca, Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Konaklama Tesisinde kalan Suriyelilerle bayramlaştı, çocuklara hediyeler verdi.

06.10.2014 14:12  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Konaklama Tesisinde kalan Suriyelilerle bayramlaştı, çocuklara hediyeler verdi.Topaca, kampta ilk olarak çadırdan yapılmış sınıflarda eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara Türkiye'nin başkenti, cumhurbaşkanı ve başbakanın kim olduğu gibi birtakım sorular soran Topaca, Suriyeli çadır kent temsilcileriyle basına kapalı yaptığı toplantının ardından, çocuklara çeşitli hediyeler vererek onların bayramlarını kutladı.

Suriyeli ailelerin çadırlarına konuk olarak onlarla sohbet eden ve buradaki yaşamları hakkında bilgi alan Topaca, kendisine ikram edilen kahveden içti.Bayramlaşmanın ardından Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle kampı ziyaret ettiklerini ve buradaki misafirlerle bir araya geldiklerini belirtti.Oldukça huzurlu, yaşayanların kendi aralarında sıkıntı olmayan güzel bir kampta bulunduklarını ifade eden Topaca, şunları kaydetti: "İnsanlar burada olmaktan, Türkiye'de misafir edilmekten, ihtiyaçlarının karşılanıyor olmasından, buradaki huzurdan, asayişten, güvenlikten oldukça memnun. Biz de devlet olarak sıkıntıya, zora düşmüş komşumuz ülke vatandaşlarını ülkemizde misafir etmekten, onların ihtiyaçlarını karşılamaktan elbette yüksünmüyoruz. Onlara yardım etmeyi görev olarak kabul ediyoruz. Bu çerçevede de devletimizin bütün birimleri sağlık, eğitim, afet, güvenlik, bütün birimler burada, bir şekilde ilimizde bulunan 5 kampın ve diğer Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak üzere, onları burada rahat ettirmek üzere seferber olmuş durumdayız. Burada 2 bin 800 civarında Suriyeli kardeşimiz var, hiçbir sıkıntı yok. Herkes, rahat, huzurlu, kendinden emin. Sadece ülkelerinden uzakta olmanın getirdiği hüzün dışında başka bir sıkıntı yok."

Öte yandan Vali Topaca, bayram ziyaretleri kapsamında Yayladağı ilçesindeki sınır karakolu olan Güveççi Karakolu'nu ziyaret etti. Buradaki askerlerle bayramlaşan Topaca, sınır hakkında yetkililerden bilgi aldı.Topaca daha sonra Yayladağı ilçesindeki Yayladağı 2 Konaklama Tesisini ziyaret ederek buradaki Suriyelilerle bayramlaştı.

Çadır Kentte Kalan Suriyelilerin Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Kalan Suriyelilerin Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement