Çadır Kentte Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte Öğretmenler Günü Kutlandı

Çadır Kentte Öğretmenler Günü Kutlandı

Süleyman Şah konaklama tesislerinde öğretmenlik yapan ve gönüllük esasına göre hizmet eden mülteci öğretmenlerin günü anısına, kutlama yapıldı.

21.03.2014 01:24  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde öğretmenlik yapan ve gönüllük esasına göre hizmet eden mülteci öğretmenlerin günü anısına, kutlama etkinliği düzenlendi.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri eğitim alanında gönüllü öğretmenlik yapan 310 Suriyeli öğretmen ve ailesine yönelik kutlama etkinliği düzenlenerek eğitim alanında bir araya geldi. Öğretmenle günü kutlama etkinliğine Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri kamp müdürü Hüseyin Ortaç, müdür yardımcıları yanı sıra, Suriyeli öğretmen ve aileleri katılım gösterdi.

Öğretmenler günü kutlama etkinliğinde selamlama konuşması yapan Suriyeli kanaat önderlerinden Abdurrazak el Kadi şu açıklamalarda bulundu."Suriyeli kardeşlerim. Şimdi bizler gurbetteyiz ve muhacir durumdayız. Öğretmenler günümüzü gurbette kutluyoruz. Bizim bu bayram günümüzde çocuklarımız hala öldürülüyor ve bizler hala sürgündeyiz. Türkiye'yeye teşekkür ediyoruz, İnanın öğretmenler gününü Suriye'den daha coşkulu kutlamaktayız. Bakın hepimiz sevinçliyiz ve mutluyuz. Bizleri unutmayıp bugünümüze kutlayan Türk devletine ve çadır kent yönetimine teşekkür ederim."dedi.

Kamp müdürü Hüseyin Ortaç Suriyeli öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu "Sizler bizlerin misafirlerisiniz. Sizler için önemli olan bizler içinde önemlidir. Sizler bizim yüreğimizde ve kalbimizdesiniz. Sizler burada kaldıkça, kardeşlik hizmetimiz devam edecektir. Sizlerin gününü kutluyor esenlikler diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Suriyeli öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirler okundu ve günün anısına bütün öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Kamp müdür Hüseyin Ortaç, öğretmenle günü etkinliği münasebetiyle şu açıklamalarda bulundu."Akçakale Süleyman Şah kampında Suriyeli öğretmenlerin gönüllülük esasına istinaden hizmet veren öğretmenler gününü kutladık. Hem onları bir araya getirme, hemde ailelerini bir araya getirerek öğretmenler gününü kutladık. Gönüllü çalışmalarından dolayı böyle bir programla motive etmiş olduk. Süleyman şah kamp yönetimi olarak hep buradayız. Bu tarz etkinliklerimiz devam etmektedir ve devam edecektir. Ben Suriyeli öğretmenlerin bu çalışmalarından dolayı, fedakarane gayretlerinden dolayı, ben kendilerini kutluyorum. ve öğretmenler günü kutlu oldun diyorum."dedi.

Program bitiminde Suriyeli öğretmenlere teşekkür belgesi dağıtıldı ve ardından birlikte halay çektiler. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement