Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı

Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden kaçarak Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli öğrenciler için kamp içerisinde kurulmuş olan eğitim alanında 2014-2015 eğitim ev öğretim yılına başlanıldı.

16.10.2014 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Suriye müfredatına göre eğitim ve öğretim verilecek.

Suriyeli öğrenciler 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini yaşarken, öğrencilere kırtasiye ve okul çantası dağıtıldı.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim alanında gönüllü öğretmenlik yapan Suriyeli Tamer el Ahmet, “Bu yılda eğitim ve eğitim ve öğretime başlamış olduk. Eğitim alanımızda yaklaşık olarak 8 bin öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Yeni eğitim ve öğretime başlamamamız nedeniyle, Türk devleti ve Unicef yardımıyla çocuklarımıza kırtasiye yardımı ve okul çantaları dağıtıldı. Yardımlarından dolayı Türk devletine ve Unicefe teşekkür ederim" dedi.

4. sınıf öğrencilerinden Fatma el Hamut adlı öğrenci, yeni eğitim ve öğretim yılı başlaması dolayısıyla çok sevinçli olduğunu belirterek, yardımlardan dolayı Türk devletine teşekkür etti.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim alanında 850 anaokulu öğrencisi, 1-4 yaş grubu 4 bin 200 öğrenci, 5-9 yaş grubu 2 bin 800 öğrenci, 10-11-12 yaş grubunda ise 600 öğrenci olmak üzere toplam 8 bin 750 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. 8 bin 750 öğrencinin öğretmenliğini ise 240 Suriyeli gönüllü öğretmen ve 20 Türk öğretmenin sağlayacağı öğrenildi.

Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement