Çadır Kentten Üniversiteye - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentten Üniversiteye

Çadır Kentten Üniversiteye

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan 12 Suriyeli öğrenci Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde okumaya hak kazandı.

13.10.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da üniversite okuma hakkı kazanan 12 Suriyeli öğrenci, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat' I makamında ziyaret etti. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan okul çağındaki Suriyeliler, ilk, orta ve lise eğitimlerini kamp içerisindeki okullarda sürdürüyor.

Türkiye'de devam ettikleri eğitimle liseyi bitiren Türkçe eğitimi alarak muafiyet sınavı kazanan öğrenciler ise Türkiye'deki yabancı öğrenciler için kontenjan ayıran üniversitelerde eğitimlerini sürdürebiliyorlar.

Suriyeli 12 Üniversiteli genç, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ile birlikte Kaymakamı Eyüp Fırat' ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat eğitimin önemine vurgu yaptı.

Suriyeli öğrenci Gayda Mustafa yaptığı konuşmada, "Ben Gaziantep Üniversitesi'ni kazandım. İlköğretim matematik öğretmen ligi Türk halkına Türk devletine verdikleri destekten dolayı minnettarız" dedi.

Kaymakam Fırat ise, "Çadır kentimizde üniversiteyi kazanan Suriyeli kardeşlerimizi ağırladık öğrencilerimiz hızlı bir şekilde Türkçe öğreniyor. Çok istekliler ders saatleri yetmiyor kendilerine bu meyvelerini de aldılar. Bu sene itibarı ile 12 öğrencimizi çeşitli bölümler çeşitli üniversiteleri kazandırdık. İnşallah önümüzdeki yılda bu sayıyı artıracağız ben buradan kendilerine ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

Kaymakam Fırat, Üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulunup, çeşitli hediyeler verdikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çadır Kentten Üniversiteye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement