Çadırdan Oluşturulan Kitap Fuarı, Zabıta Tarafından Kapatılmak İstendi - Son Dakika
Yerel

Çadırdan Oluşturulan Kitap Fuarı, Zabıta Tarafından Kapatılmak İstendi

Çadırdan Oluşturulan Kitap Fuarı, Zabıta Tarafından Kapatılmak İstendi

Afyonkarahisar'da çadırdan oluşturulan ve aralarında Sinan Yağmur, Ahmet Selçuk İlkan, Kahraman Tazeoğlu, Nermin Bezman'in de bulunduğu birçok yazarının imza gününe katılacağı belirtilen kitap fuarı, zabıta tarafından kapatılmak istendi Zabıtanın uygulaması, mahkemeden gelen kararla bir süreliğine durduruldu.

14.04.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da çadırlardan oluşturulan ve aralarında Sinan Yağmur, Ahmet Selçuk İlkan, Kahraman Tazeoğlu, Nermin Bezman'in de bulunduğu birçok yazarının imza gününe geleceği belirtilen kitap fuarı, zabıta tarafından kapatılmak istendi. Zabıtanın uygulaması, mahkemeden gelen kararla bir süreliğine durduruldu.

Alınan bilgiye göre, Kadınana Caddesi üzerinde bulunan iki bina arasındaki boş arsaya, bir firma tarafından "Kütüphaneler Haftası" kapsamında çadırda kitap fuarı açıldı.

7 Nisan'da, bir ay süreliğine açılan kitap fuarı, belediyeden resmi izin alınmadığı iddiasıyla zabıta ekipleri tarafından kapatılmak istendi. Karar, zabıta ekipleri tarafından sözlü olarak işletme yetkililerine bildirilerek kitap fuarının kapatılması ve çadırın toplanması istendi.

Gerekli izinlerinin olduğunu savunan firma yetkilileri ise çadırı kaldırmayarak zabıta ekiplerinin tekrar gelmesini bekledi. Polis eşliğinde kitap fuarına gelen zabıta ekipleri, Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesine istinaden ceza uyguladı. Fuar alanına gelen firma avukatı Ünal Demirkan, kapatma kararının mahkeme tarafından durdurulduğunu ve kararın da Valiliğe bildirildiğini zabıtalara iletti.

Kararı gören zabıta ekipleri, çadırı kapatmadan ayrıldı.

Fuar işletmecileri, 1 ay süre ile pek çok etkinlik yapacaklarını Sinan Yağmur, Ahmet Selçuk İlkan, Kahraman Tazeoğlu, Nermin Bezman gibi birçok yazarla imza günü anlaşmalarının yapıldığını söyleyerek, belediyenin tutumuna tepki gösterdi.

Avukat Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili yerlerden izinlerin alındığını belirterek, "5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 81'inci maddesinin yanlış yorumlanarak o kanun kapsamında işlem" yapıldığını anlattı.

İznin iptalinin gündeme geldiğini dile getiren Demirkan, şöyle devam etti:

"Bugün sabah bir dava açtık, yürütmenin durdurulması ve şayet oradaki savunma sürelerine uyulacak olursa, sürenin kısıtlı olması sebebiyle geçici kabul talebinde bulunmuştuk. Geçici kabul talebimiz saat 16.00 itibariyle kabul edildi. Elden takip talebimizi de kabul ettiler. 16.05'te ilgili karar, Afyonkarahisar Valiliği'ne tebliğ edildi. Kapatma işlemi şu anda durduruldu. Bu nihai bir karar değil. Yürütmenin durdurulması kararı. Bir geçici, kabul kararı. 5 gün süre verildi, davalının idareye savunmasını yapması için." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çadırdan Oluşturulan Kitap Fuarı, Zabıta Tarafından Kapatılmak İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement