Çağlayan ve Güler Seçim Bölgelerinde Kaybetti - Son Dakika
Politika

Çağlayan ve Güler Seçim Bölgelerinde Kaybetti

Çağlayan ve Güler Seçim Bölgelerinde Kaybetti

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mersin ve Mardin'de kaybetti.

01.04.2014 09:47  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mersin ve Mardin'de kaybetti. Mersin'i MHP, Mardin'i Bağımsız aday kazandı.

AK PARTİ HATAY'DA 3. PARTİ OLDU

Mersin'de MHP adayı Burhanettin Kocamaz yüzde 31, CHP adayı Macit Özcan yüzde 28, AKP aday Mustafa Sever yüzde 27 oy aldı. AK Parti bu ilde 3. parti oldu. Yeni Büyükşehir olan Mardin'de ise Bağımsız Ahmet Türk'e yüzde 51, AK Partili Mehmet Kahraman'a yüzde 37 oy çıktı.

SADECE ŞAHİN KAZANDI

Adaylığını koyup kaybeden bakanlar ise Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım oldu. Hatay'da CHP'li Lütfü Savaş yüzde 42, AK Partili Sadullah Ergin yüzde 39 oy aldı. İzmir'de Aziz Kocaoğlu yüzde 50 AK Partili Binali Yıldırım yüzde 35 oy aldı. Seçimde aday olan AK Partili üç eski bakandan sadece Fatma Şahin başarılı oldu. Şahin Gaziantep'te yüzde 54 ile seçimi kazandı.

DİYARBAKIR 'KIŞANAK' DEDİ

Balıkesir'de AK Parti milletvekili Edip Uğur yüzde 38 ile birinci oldu. Diyarbakır'da BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak yüzde 57 ile seçimi kazandı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Ağrı Belediye Başkanlığını yüzde 46 ile kazandı. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'da sadece yüzde 4 oy alabildi.

CHP'NİN KAZANANLARI

Edirne'de CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan yüzde 37 ile, Kırklareli'de CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, ise yüzde 38 ile başkan oldu. Ordu'da AKP İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz yüzde 52 ile ve Eskişehir'in Odunpazarı İlçesinde CHP'li milletvekili Kazım Kurt yüzde 41 ile seçimden galip çıktı.

DANİŞ VE ENSARİOĞLU KAYBETTİ

Diyarbakır'da AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu kaybederken, Antalya'da Menderes Türel kazandı. AK Parti milletvekili Mehmet Daniş Çanakkale'de 17 puan geride kaldı. AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak'ta 11 puan, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de Çorlu'da 18 puan geride kalıp kaybetti.

CHP milletvekili ve Manisa adayı Özgür Özel, Trabzon adayı Volkan Canalioğlu, Üsküdar adayı İhsan Özkes de seçimi kaybetti. Aydın'da Ali Uzunırmak, Muğla'da Mehmet Erdoğan ile seçmenin karşısına çıkan MHP, iki ilde de kaybetti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Çağlayan ve Güler Seçim Bölgelerinde Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • FUAT: BUNLAR ER YADA GEÇ KAYBEDENLERDEN OLACAKLARDIR..YOLSUZLUKLAR SANDIKTA AKLANMAZ.. 39 14 Yanıtla chp: mal önce öyle demiyordunuz ama 0 0
  • kursat: Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz 5 haramzade ... doğu bölgelerini pkk açtınız.. bu oyunu bundan 15 sene once kurtlar vadisi dizisinde aynı seneryonu işlendi.. büyük orta doğu projesi altında ..Siz bizi aptalmı sandınız ..Ben bir kürttüm lakin vatan ve millet aşkı ile dolu canakkelede şehit veren vatanı için ölen bir kürk.. Siiz şimdi ülkemizin içine bu kendini bilmezleri siyasete adım attırdınız ..Yetmedi istediğiniz yerleri söyleyip anarşi ve terör estirttiniz.. bunun karşılığında vatan toprağını onlara sattınız .. yetmedi apoyu bile çıkartmacaksınız. Hangi masada bizi satıyor iseniz .. bilinki o masanın her tahtası sizin için bir kabirdir... Bizler ölmedik ..bir ölür bin diriliriz bu vatan için..Bakalım daha neler olacak 5 haramzadeler sizi .. 39 6 Yanıtla
  • muallapsk: Muhalefet laf üreterek şansını denedi.Olmadı kasetçilere ve sokağa çıkanlara destek verdi,yine olmadı.Tek gözünü koltuğa dikerek,vatandaşa tek gözle bakma alışkanlığını geliştirdi.Akp ne yaptı? Vatandaşla birlikte gece-gündüz çalıştı.Hükümet işlerini de ihmal etmeden yeni ve güzel projeler üretti.Ve geldiği yeri fazlasıyla haketti.Chp kendi sonunu hazırlamıştır.Yanlış insanlar her zaman ve her yerde olacaktır.Yolsuzluk gibi ikincil sorunların çözüm yeri meclistir.Seçilmişlerin çoğunluğu temizse niye meclis kararları çıkmasın! Bizler sorunları sokaklarda çözecektik niye seçilmişleri besliyoruz? Ne zaman kavgayı bırakıp birlikte vatan ve vatandaş için çalışmaya başlayacaklar? 18 13 Yanıtla kursat: Bir arada bir bütün çalışmak takım işidir.. Eğer takımda sakat oyuncu var ise onu çıkartmak lazım gelmez mi ... Eğer akp çalan kişileri korumak yerine atsa idi inanın en büyük akp li ben olurdum . Unutmayın hırsız hırsızın ipliğini ortaya çıkartmaz... Biz bölündük dinimize inancımıza el uzatanların elbette elinizde kolunuda kırar hastanede tedavide ettirir parasınıda öderiz ... canımız pahasına olsada 0 0
  • FUAT: BB.BALKON KONUŞMASINA, ADI YOLSUZLUĞA KARIŞAN VE SEÇİM BÖLGELERİNİ DE KAYBEDEN BAKANLARIYLA ÇIKTI..NEDEN??? 26 4 Yanıtla
  • 1461: MAKAMA GELEN İNSAN HAZRETİ ÖMERİN HAYATINI OKUMASI LAZIM 22 3 Yanıtla
  • Ahmet: Şunların tiplerine bak.At hırsızlarına benziyorlar. 18 7 Yanıtla
  • RAMAZAN: HIRSIZA OY YOK 16 6 Yanıtla
  • srkn: amaçta oydu zaten ben kovmadın seçılemedıler ...yaa bırakkın bu çoçuk oyunlarını seçılemeyecektı zaten bınalı giüler ve caglayan arkadaşına ınanmanın kurbanıdır.. 14 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement