Çakır Dede Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Çakır Dede Hayatını Kaybetti

Çakır Dede Hayatını Kaybetti

Çorum’un Sungurlu ilçesinin sevilen simalarından ve Çakır Dede olarak tanınan doğa dostu Mehmet Kurman hayatını kaybetti.

12.03.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Sungurlu ilçesinin sevilen simalarından ve Çakır Dede olarak tanınan doğa dostu Mehmet Kurman hayatını kaybetti.

89 yaşında hayata veda eden Çakır Dede, Türkiye'nin hatta Dünya'nın çeşitli yerlerinde diktiği fidanlarla tanındı. Doğa dostu Mehmet Kurman 23 yılda Edirne'den Kars'a otoyol kenarları, şehir merkezleri ve şehir estetiği için gerekli olabilecek her alana fidan dikti. Mısır, Arabistan ve Yemen dahil bir çok ülkede şimdiye kadar yaklaşık 400 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Geçen sene bir gazeteciye açıklamalarda bulunan Çakır Dede, bu zamana kadar Delice köprüsüne 250, Kızılyarma İnegazi yoluna 350, Mahmatlı yoluna bin 300, Manastır'a bin 400, hastane kavşağından Mavi Ocak tesislerine kadar 3 bin 500, Alacahöyük yol kavşağına 300, Koparan mevkine 300, Kırankışla ve Çavuşköyü'ne 600, Karşıyaka Mezarlığı iç ve dış kısıma 300, İstanbul yoluna ise 3 kilo meşe palamudu diktiğini, ağaç dikme sevgisinin Sungurlu ile sınırlı olmadığını, Sivas'taki Zara türbesine 3 kilo badem, Medine'deki Veysel Karani Parkı'na 200 tane meşe palamudu diktiğini, Van'a ise 3 kilo tohum gönderdiğini söylemişti.

Mehmet Kurman'ın cenazesinin yarın öğle namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakır Dede Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement