Çakıroğlu'nun Öldürülmesine Ege Üniversitesi'nde Tepki - Son Dakika
Güncel

Çakıroğlu'nun Öldürülmesine Ege Üniversitesi'nde Tepki

Çakıroğlu\'nun Öldürülmesine Ege Üniversitesi\'nde Tepki

İzmir'deki Ege Üniversitesi kampüsünde, karşıt görüşlü kökenli öğrenciler arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu 22 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili, Eğitim-İş öncülüğünde üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önünde eylem düzenlendi.

23.02.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki Ege Üniversitesi kampüsünde, karşıt görüşlü kökenli öğrenciler arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu 22 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili, Eğitim-İş öncülüğünde üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önünde eylem düzenlendi. Akademisyenlerin de bulunduğu grup adına konuşan Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, bir daha benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini savundu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile sol görüşlü ve doğu kökenli öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmaların geçen cuma kavgaya dönüşmesi üzerine çıkan olaylarda Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti, karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan 6 öğrenci yaralandı. Çakıroğlu'nun öldürülmesine tepki göstermek amacıyla Eğitim- İş öncülüğünde yaklaşık 50 kişilik grup, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önünde saat 12.30'da toplanıp basın açıklaması yaptı.

Ellerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ile Türk bayrağı taşıyan grup hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci yaptı. Öldürülen Çakıroğlu'nun annesi Özlem Çakıroğlu'nun da kendi sendikalarının üyesi olması nedeniyle acılarının katlandığını belirten Prof. Dr. Değirmenci, gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü. Prof. Dr. Değirmenci, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde farklı görüşten grupların olması normaldir. Üniversite yılları gençlerin en ateşli oldukları bir döneme karşılık gelmektedir. Olası istenmeyen durumlar için her türlü tedbirin alınması üniversite yönetimi ve güvenlik güçlerinin sorumluluğundadır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, Edebiyat Fakültesi'nde ayrılıkçı fikirlere sahip olan hakim grup nedeniyle ders ve sınavlarına ancak güvenlik önlemi altında girebilmesi, olaydan iki gün önce darp edilmiş olması ve fakültede son bir kaç gün içinde yaşanan gerilimli ortam yaklaşan elim olayın habercisi olmuştur. Bu olayda, güvenlik açısından büyük bir zafiyet yaşandığını görmezden gelemeyiz. Kampüs içinde bir bölgeyi adeta kurtarılmış bölge ilan ederek ulusal birlik ve bütünlüğümüze aykırı görüşlerin, eylem ve etkinliklerin fütursuzca ve adeta kışkırtırcasına sergilenmesi ve bu konuda gerekli güvenlik tedbirlerinin yeterince alınmamış olması bu acı olayın yaşanmasında önemli bir etkendir. AKP iktidarının ayrıştırıcı politikalarının bu ve benzeri olaylardaki katkısı da görmezden gelinemez. Bir daha böyle vahim olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup ardından dağıldı. EÜ'de eğitime, perşembe gününe kadar ara verilmişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çakıroğlu'nun Öldürülmesine Ege Üniversitesi'nde Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement