Çakırözer Ayçiçeği Tarlasında - Son Dakika
Politika

Çakırözer Ayçiçeği Tarlasında

Çakırözer Ayçiçeği Tarlasında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ayçiçeği tarlalarında çalışan kadın tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

29.08.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ayçiçeği tarlalarında çalışan kadın tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çakırözer, CHP'nin hedefleri arasında tarım işçilerinin çalışma ve barınma koşullarının iyileştirilmesi, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve ücretlerin arttırılması, emeklilik gibi özlük haklarını içeren düzenlemelerin yapılması olduğunu açıkladı.

Mahmudiye ilçesinde temaslarda bulunan Çakırözer, Türkmenmecidiye mahallesinde ayçiçeği tarlarında çalışan kadın tarım işçileriyle bir araya geldi. İşçiler Çakırözer'e başta sigortasız çalışma olmak üzere, işin sürekliliği ve işin koşulları gibi konularda çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu aktardılar. Tarımdaki mevcut politikasızlığı eleştiren ve CHP'nin çiftçi ve emekçi dostu tarım politikalasının altını çizen Çakırözer, "Türkiye coğrafi konumu ve iklimsel çeşitliliği sayesinde bir yılda çok farklı ürün alabildiğimiz çok önemli tarım arazilerine sahip. Eskişehir ovası da Türkiye'nin en büyük ovalarından. Ancak ısrarla üzerinde durduğumuz gibi ülkenin bir tarım politikası yok. CHP olarak her zaman öncelikle tarım diyoruz, tarımda sorunları belirliyor, onlara çözüm önerileri sunuyoruz. Bizim politikalarımızın temelinde halkımızın ve ülkemizin esas sorunları yatıyor" dedi.

"BÜTÇE SEÇİME DEĞİL, TARIM İŞÇİLERİNE HARCANMALI"

Çakırözer konuşmasına şu şekilde devam etti,

"Geçtiğimiz Temmuz ayında tarım işçilerinin yaşadığı sorunların sebeplerinin araştırılarak bu sorunların önlenmesi için alınacak tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep ettik. Meclisi çalıştırmıyorlar, bir inat uğruna da hükümet kurmadılar. Çiftçinin, emekçinin, esnafın yanında olan partimize hükümet kurma yetkisini de vermediler. Tarım bu politikasızlıkla bitirilmiş durumda, tarımın yarattığı ekonomik etki ve dışa bağımlılık sonunca hepimiz etkileniyoruz. Erken seçime harcanacak para ile sorunları çözmemiz gerekiyordu, yeniden bir seçim değil. Halkımız tüm bunları görüyor ve aynı 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'dada tarihi bir ders verecek." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çakırözer Ayçiçeği Tarlasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement