Çakıt Deresi Taştı, Bin Dönüm Tarla Sular Altında - Son Dakika
Ekonomi

Çakıt Deresi Taştı, Bin Dönüm Tarla Sular Altında

Çakıt Deresi taştı, bin dönüm tarla sular altında Adana'nın Karaisalı ilçesindeki Çakıt Deresi, yoğun yağışlar ve Toros Dağları'ndan eriyen karlar nedeniyle taştı, sel felaketine neden olduADANA - Adana'da Çakıt Deresi'nin aşırı yağışlar ve karların erimesi nedeniyle taşması üzerine bin dönüm...

15.03.2017 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çakıt Deresi taştı, bin dönüm tarla sular altında

Adana'nın Karaisalı ilçesindeki Çakıt Deresi, yoğun yağışlar ve Toros Dağları'ndan eriyen karlar nedeniyle taştı, sel felaketine neden oldu

ADANA - Adana'da Çakıt Deresi'nin aşırı yağışlar ve karların erimesi nedeniyle taşması üzerine bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Adana'nın Karaisalı ilçesinde yoğun yağışlar nedeniyle Çakıt Deresi taştı. Kış boyunca Toros Dağları'na yağan karların bir kısmının da erimesiyle birlikte bölgede sel faciaları yaşandı.

Yaklaşık bin dönüm arazinin sular altında kaldığı öğrenilirken, yağışlar henüz filizlenmeye hazırlanan mısır ve buğday ürünlerini vurdu. Bölgede tarım yapan çiftçiler, özellikle kışlık sebzelerin ekili olduğu alanlarda zararın trilyonlar olduğunu savundu.

(NPR

Çakıt Deresi Taştı, Bin Dönüm Tarla Sular Altında
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çakıt Deresi Taştı, Bin Dönüm Tarla Sular Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement