Çaldağı'ndaki Madene Çed Onayının Verilmesi - Son Dakika
Yerel

Çaldağı'ndaki Madene Çed Onayının Verilmesi

Turgutlu'da, Çaldağı Nikel Madeni projesinin ikinci çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna itiraz üzerine mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, bölgede incelemede bulundu.

02.06.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu'da, Çaldağı Nikel Madeni projesinin ikinci çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna itiraz üzerine mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, bölgede incelemede bulundu.

Mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyetinin incelemeleri sırasında, ÇED raporuna itiraz eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de sahada hazır bulundu.

Davacılar arasında yer alan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, gazetecilere açıklamasında, 1970 yılında MTA'nın bölgede çalışma yaptığını ve "üstü altından daha değerli" diyerek maden çıkarılmasına izin vermediğini ileri sürdü.

Bölgenin toprak yapısı dolayısıyla heyelan ve sel felaketlerini önlemek adına 2 milyona yakın ağaç ekildiğini kaydeden Ören, "Bu maden buraya girdiğinde bu yana, 200 binin üzerinde ağaç kesti. Onlar buna seyreltme diyor ama bu açık olarak, tıraşlamadır" görüşünü dile getirdi.

Bilirkiyi heyeti, jandarma ekiplerince önlem alınan bölgeden, incelemelerini tamamlamasının ardından ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaldağı'ndaki Madene Çed Onayının Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement