Doğubayazıt'ta Yol Kesen Teröristler, 1 Uzman Çavuşu Şehit Etti - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt'ta Yol Kesen Teröristler, 1 Uzman Çavuşu Şehit Etti

Doğubayazıt ile Çaldıran'ı birbirine bağlayan karayolunda araç yakan teröristler, Uzman Çavuş Muhammet Oruç'u şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlı da yaraladı.

07.08.2015 13:29  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında Uzman Çavuş Muhammet Oruç'u şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı'nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.

3 TIR İLE 2 KAMYONU ATEŞE VERDİLER

PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayolunu bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi.

İRAN PLAKALI YOLCU OTOBÜSÜNE ATEŞ AÇTILAR! MUAVİN ÖLDÜ, 3 İRANLI YARALANDI

Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time, teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.

Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi Çetenli köyü Somkaya mevkiinde şehit düşen uzman çavuşla ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında olay şöyle aktarıldı:

"07.08.2015 günü saat 11.30 sularında İlimiz Doğubayazıt İlçesi Çetenli Köyü Somkaya mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yoldan geçen araçların önü kesilmiş ve ateşe verilmiştir. Olaya müdahale etmek üzere olay mahalline gitmekte olan Patnos Komando Alay'ına bağlı TİM'e teröristler tarafından ateş açılmış ve 1 uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Ayrıca teröristlerin açtığı ateş sırasında İran uyruklu bir otobüs muavini hayatını kaybetmiş, 3 İran uyruklu şahıs da yaralanmıştır. Güvenlik güçlerimizce teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır."



Doğubayazıt\'ta Yol Kesen Teröristler, 1 Uzman Çavuşu Şehit Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt'ta Yol Kesen Teröristler, 1 Uzman Çavuşu Şehit Etti - Son Dakika


Advertisement