Çaldıran'da Soğuk Hava - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Soğuk Hava

Çetin kış şartlarının yaşandığı Çaldıran ilçesinde, gece sıfırın altında 30 dereceye kadar düşen hava hayatı olumsuz etkiliyor.

04.02.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çetin kış şartlarının yaşandığı Çaldıran ilçesinde, gece sıfırın altında 30 dereceye kadar düşen hava hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçede, geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar soğuklar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Hayvanlarını satmak için kilometrelerce yol kateden besiciler, dondurucu soğukta evlerine ekmek götürebilmek için hayvan pazarında saatlerce bekliyor.

Hayvan pazarına satmak için hayvanlarını getiren besicilerden Aydın Yardımcı, yaptığı açıklamada, geçimini hayvancılıktan sağladığını belirterek, aracı olmadığından hayvanlarını yürüyerek pazara getirdiğini ve soğuk havalarda pazarda fazla kalamadıklarını söyledi.

Alihan Tunga ise eksi 30 ve 40 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarından olumsuz etkilendiklerini dile getirerek "Ama ne yapalım hayat şartları böyle. Yapacak başka bir şansımız yok" dedi.

İlçede Sibirya soğuklarının yaşandığını aktaran hayvan sahipleri hayvanların para etmeyip ucuza satılmasından, kasaplarda ise et fiyatlarının yüksek olmasından yakındı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Soğuk Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement