Çaldıran Eksi 25'le Dondu - Son Dakika
Güncel

Çaldıran Eksi 25'le Dondu

Çaldıran Eksi 25\'le Dondu

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle her yer buz tuttu.

29.12.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle her yer buz tuttu. Cadde ve sokaklardaki ağaçların buz tuttuğu ilçede kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 25 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz yönde etkilerken, seyrine doyumsuz manzaraların da ortaya çıkmasına neden oldu. İlçedeki çatılar, sular ve hatta ağaçlar buz tuttu. Aşırı soğuk hava nedeniyle ilçe sakinleri gece- gündüz sobalarını yakmalarına rağmen yine de ısınamadıklarını belirtirken, tüm olumsuzluklara rağmen oluşan manzaranın kendilerine keyif verdiğini söyledi.

Bu arada, aşırı soğuklara rağmen ilçenin cadde ve sokaklaında işini yapmaya çalışanlara rastlamak da mümkün. Özel Sürücü Kursları direksiyon sınavları sabahın erken saatlerinden itibaren yapılırken, bu anları zevkli hale getirmeleri de dikkat çekiyor. Yol kenarına kurdukları sevmaverde sıcak çay ve simit ikramında bulunan görevliler, Türkiye'nin en soğuk bölgesinde yaşadıklarını ve kış aylarında ilçede oluşan bu manzaralara alışık olduklarını söyledi. - Çaldıranvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaldıran Eksi 25'le Dondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement