Van'da 6 Çocuk ve 1 Kadın Donarak Öldü - Son Dakika
Güncel

Van'da 6 Çocuk ve 1 Kadın Donarak Öldü

Van'da, yasa dışı yolla yurda giriş yapan 33 kaçaktan 6'sı çocuk, 1'i kadın 7 kişi donarak hayatını kaybetti. 8 kişinin durumu ise ağır.

13.05.2015 10:53  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin İran sınırındaki Hangedik Mahallesi yakınlarında, dolu yağışının olduğu bölgede bu sabaha karşı yasa dışı yollardan sınırı geçen Afganistan uyruklu 33 kaçaktan 7'si donarak öldü. Kaçaklardan 8'i hastaneye kaldırılırken, 18 kaçağın ihtiyacını askerler karşıladı.

6 ÇOCUK VE 1 KADIN DONARAK ÖLDÜ

Çaldıran ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Iran sınırının sınıf noktasında bulunan Hangedik Mahallesi yakınlarında sabaha karşı 04.00 sıralarında devriye görevi yapan Piyade Sınır Hudut Karakolu'na ait askerler, dolu yağışının etkili olduğu bölgede bir grup kaçakla karşılaştı.

Askerler, kaçaklardan 6 çocuk ve 1 kadının donarak hayatını kaybettiğini belirlerken, geriye kalan kaçakları ise olay yerine çağırdığı araçlarla Çaldıran ilçe merkezine getirdi.

8 KİŞİNİN DE DURUMU AĞIR

Durumu ağır olan 8 kaçak Çaldıran Devlet Hastanesi'nde hemen tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından ise durumları ağır olan 5 kaçak Van'a sevk edildi. Yetkililer, 3'nün tedavisini Çaldıran'da sürdürüldüğünü, durumları iyi olan 18 kişinin de ihtiyaçlarının karşılanması için Çaldıran Tabur Komutanlığı'na alındığını ve burada ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Van\'da 6 Çocuk ve 1 Kadın Donarak Öldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da 6 Çocuk ve 1 Kadın Donarak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • diyarmafia: türkiyenin suriye politikası sağolsun binlerce mazlumun ölümüne sebep oldular 38 11 Yanıtla
  • Muşlu Malcolm x: Allah darda kalanların yardımcısı olsun. Mekanları cennet olsun 47 0 Yanıtla
  • Deli: Yazık. . Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. . 45 0 Yanıtla
  • Mehmet karhan: Müslümanları bu vaziyete düşüren, müslüman görünümlü şeytan liderlerin belasını versin 25 0 Yanıtla
  • TURAN: UYANIK OL TÜRKOGLU TÜRK, HAİNLER İÇİMİZDE.. HDP DENEN HAİN PARTİ PKK LİLARİN PARTİSİ..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...CHP DENEN HAİN PARTİ ALEVİLERİN,ERMENİLERİN PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDEN ALEVİ ÖRGÜTLERE TERÖRİST DEMEDİ..BUNLAR ERMENİLERE SAYGİ DURUSUNA KALKİYORLAR..BUNLARA SAKİN OY VERMEYİN,SEHİTLERİN AĞINI ALMAYİN..CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ BİLGİLENDİRELİM...SİZE YEMİN EDERİM BU YAZDIĞIM YÜZDE YÜZ DOGRUDUR..BİZDE YALAN OLMAZ...UYANİK OLALIM.... 7 11 Yanıtla
  • erdogan göktaş: lanet olsun böyle insanlıga 18 0 Yanıtla
  • ...: 2015 in türkiyesinde rezillik 8 10 Yanıtla
  • anadolu: Ypg kullanıcı adıyla yorum yapan arkadaşa sesleniyorum. Yakın zamanda hangedik karakolunda görev yapmış biri olarak şunu söylemek istiyorum dili, dini, ırkı ne olursa olsun orada hiç kimseye ayrım yapılmamaktadır. Herkese insaniyet namına bütün imkanlar seferber edilmektedir. 15 3 Yanıtla
  • 06: Hani nerde insan hakları yazık değilmi bu cocuklara .Onlar neden çocukluğunu yasayamiyor. 18 0 Yanıtla
  • EMPATİ: Doğuymuş, batıymış, ıraklıymış, türkmüş, kürtmüş bırakın bunları. Bir anne ve altı çocuğu ölmüş diye okuyun haberi. Hatta bir köpek ve 6 yavrusu diye de okuyabilirsiniz. O annenin o anlardaki ruh halini bir düşünün. Ya da bir adım daha ileri gidip “benim annem ve kardeşlerim“ diye bi düşünün. Bakalım aynı Yorumları yapabilecek misiniz 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement