Çalık: "Hdp'ye Yapılan Saldırılar Tam Bir Senaryo" - Son Dakika
Politika

Çalık: "Hdp'ye Yapılan Saldırılar Tam Bir Senaryo"

Çalık: "Hdp\'ye Yapılan Saldırılar Tam Bir Senaryo"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan bombalı saldırıların bir senaryo olduğunu savundu.

22.05.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıların bir senaryo olduğunu savundu.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Malatya'da seçim gezilerini sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İhlas Haber Ajansı (İHA) Malatya Bürosu ve Türkiye Gazetesi Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. İHA Malatya Temsilcisi Cahit Özçelik ve Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu tarafından karşılanan Çalık, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yönelik bombalı saldırıların DHKP-C tarafından yapıldığının ortaya çıkmasıyla, AK Parti'ye karşı uygulanmak istenen algı operasyonun da ortaya çıktığını belirten Öznur Çalık, Türkiye için son derece önemli olan 7 Haziran seçimleri öncesinde bu tür provokatif eylemleri beklediklerini söyledi. Her seçim öncesi iktidarı milletin iradesiyle alamayan güçlerin çeşitli senaryolarla ortalığı karıştırmak istediğini kaydeden Çalık, "AK Parti 12 yıldır iktidarda ve Allah nasip ederse 7 Haziran'da da kazanarak istikrarı sürdüreceğiz" diye konuştu.

AK Parti'ye karşı bütün güçlerin birleşmiş durumda olduğunu dile getiren Çalık, "Bu güçlerin bir araya gelişinin üst akıl tarafından idare edildiğini çok net görüyoruz. Şimdi bu üst akıl, 7 Haziran 2015'te tek başına iktidara giden AK Parti'nin önüne nasıl engel koyabilirim diye senaryolar yazmaya devam ediyorlar. Bu senaryolardan biri de Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına konulan bombaydı" şeklinde konuştu

Bombalı saldırı sonrası HDP ve Grup Başkan Vekili İdris Balüken'in, yaptıkları açıklamada AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçladıklarını söyleyen Çalık, "Şimdi görüyoruz ki saldırının DHKP-C terör örgütüne mensup insanlar tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bu gerçeğin ortaya çıkmasının ardından dönüp adama sormak lazım. Özür denen bir kavram var. Bu kavramı siz şimdi hem AK Parti adına, hem Cumhurbaşkanımız adına zorunda değil misiniz? HDP aleni bir şekilde çıkıp bizi nasıl suçladı ise o suçladıkları mekanlardan kamuoyu önünde AK Parti ve Cumhurbaşkanından özür dilemelidirler" dedi.

CHP, HDP ve DHKP-C'nin daha önce nasıl yan yana yürüdülerse, bugün de kol kola yürümeye devam ettiklerini söyleyen Öznur Çalık, "DHKP-C'nin yapmış olduğu saldırı bir senaryoydu. AK Parti'nin üstüne yıkılmak isteniyordu. Daha önce yaşanılanlar gib, ama kimin yaptığı çok net ortaya çıktı" diye konuştu.

Ziyarete ilişkin de konuşan Öznur Çalık, İhlas Haber Ajansı'nın tüm Türkiye ve dünyada tarafsız yayın anlayışı ile tüm haber ajanslarına örnek olması gerektiğini belirterek, "İhlas Haber Ajansı'nın tüm dünyada vermiş olduğu haberler bu anlamda çok önemli ve çok değerli. İhlas Haber Ajansı'nı temsilen çalışan tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu da seçimlerde son sürece girdiklerini belirterek, "Siyasilerimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sayın Öznur Çalık'ın bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonrada da gerek ülkemiz gerek ilimiz adına güzel hizmetler yapacağına yürekten inancımı devam ettiriyorum" ifadelerine yer verdi.

İHA Malatya İl Temsilcisi Cahit Özçelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İhlas Haber Ajansı olarak tarafsız ve hızlı habercilikle halkın sesi olmaya gayret ettiklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın basına çok önem verdiğini belirten Özçelik, 7 Haziran seçimlerinde Çalık'a başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çalık: 'Hdp'ye Yapılan Saldırılar Tam Bir Senaryo' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement