Çalıkuşu Dizisinden İlk Fragman - Son Dakika
Magazin

Çalıkuşu Dizisinden İlk Fragman

Çalıkuşu Dizisinden İlk Fragman

Kanal D'nin iddialı dizisi "Çalıkuşu"nun ilk tanıtımı bu akşam ekrana geliyor.

04.09.2013 00:11  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanal D’nin Eylül’de ekrana getireceği, sezonun en iddialı yapımlarından “Çalıkuşu”nun ilk tanıtımı bu akşam ekrana gelecek.

Yapımını TIMS Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz romanından ekrana uyarlanan, başrollerini Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in paylaştıkları dizinin yapım, oyuncu kadrosu ve konusu şöyle;

Yapım : Tims Production

Yapımcı : Timur Savcı

Yönetmen : Çağan Irmak- Doğan Ümit Karaca

Genel Koordinatör : İlkay Doğan

Senarist :Sevgi Yılmaz

Görüntü Yönetmeni :Veysel Tekşahin

Genel Sanat Yönetmeni :Nilüfer Çamur

Kostüm Tasarım :Serdar Başbuğ

Müzik :Aytekin Ataş

Eser :Reşat Nuri Gültekin

Jenerik Müziği : Esin Engin

Oyuncular : Burak Özçivit (Kamran), Fahriye Evcen (Feride), Mehmet Özgür (Seyfettin), Elif İskender (Besime), Ebru Helvacıoğlu (Necmiye), Deniz Celiloğlu (Selim), Begüm Kütük Yaşaroğlu (Neriman), Pınar Çağlar Gençtürk (Münevver), Alptekin Serdengeçti (Levent), Güneş Hayat (Gülmisal Kalfa), Hülya Gülşen (Dilber Kalfa), Elif Sümbül (Sütlü Nuriye), Su Kutlu (Mişel), Ege Kökenli (Mari), Aslı İçözü (Sör Aleksi), Makbule Kurtlıyan(Sör Matild), Fehmi Karaaslan ( Nizamettin), Yeşim Koçak (Güzide), Aliye Mutlu (Katina), Serkan Bilgi (Çarşaf Maruf), Esra Kılıç (Felike), Nesli Yılmaz (Nebibe), Sahra Verer (Nadide), Nurcan Şirin (Muzaffer), Erol Aydın (Arabacı Cumali), Ferhan Şensoy (Kristiyan Valez), Zuhal Yunga(Sör Süperiyör), Melissa Giz Cengiz (Feride 1.Dönem), Ceren Arslan (Necmiye 1.Dönem), Tarık Bayrak (Kamran 1.Dönem), ), Nehir Çağla Yaşar ( Feride 2.dönem), Batuhan Sert ( Kamran 2. Dönem), Ceren Apaydın ( Necmiye 2. Dönem)

Yeni başlayanlar için sabır ve umut dersleridir Çalıkuşu. Yola henüz çıkanlar, bilinmeyene yolculuk edenler için cesaret, katlanma ve dayanma kudretidir. Aşığın boğazındaki yumru… Tamamlanamamışlık ve eksiklik hissidir aynı zamanda. Aidiyet üzerinedir. Parçalanma, kendini bulma ve sonunda “bir” olma üzerinedir. Nihayet kavuşmak hakkındadır hikayemiz… Çok küçükken anne ve babasız kalmış bir çocuğun büyüme; hayatı ve kendini tanıma hikayesidir Çalıkuşu. Kalbi kırılıp da yollara düşen küçücük Feride’nin serüveniyle birlikte bir ülkenin tarihine de tanıklık ederiz. Büyük toplumsal dönüşümlerin, ilke ve inkılâpların henüz gerçekleşmeye başladığı bir dönemde geçer hikayemiz. Ne geleneksel ne modern zamanlar… Ne tam eski ne tam yeni… Arada, sancılı yıllar… Tıpkı kalbiyle aklı arasında kalmış, ne tam bir kadın ne tam bir çocuk… Çocuk kadın Feride gibi… Yeni bir ülke inşa edilirken bu çocuk kadın da kendini küllerinden yeniden inşa eder… Bir yol, yolculuk hikayesidir Çalıkuşu. Feride Anadolu’nun hangi ücra köşesini adımlarsa adımlasın tüm yollar aşka; Kâmran’a çıkar sonunda. Hemen her kadının bildiği, kiminin rol model olarak seçtiği Türk Edebiyatı’nın eşsiz eseri Çalıkuşu, Eylül’de Kanal D’de!

Kaynak: Star

Son Dakika Magazin Çalıkuşu Dizisinden İlk Fragman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement