Çalıkuşu Öğretmenler İçin Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Çalıkuşu Öğretmenler İçin Sahnelendi

Çalıkuşu Öğretmenler İçin Sahnelendi

MDOB, iki perdelik baleyi Öğretmenler Günü'ne özel ücretsiz sahneledi

24.11.2013 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Çalıkuşu" balesini Öğretmenler Günü'ne özel sahneledi.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde öğretmenlerin ücretsiz izlediği eseri, devlet sanatçısı Merih Çimenciler sahneye koydu.

Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey'in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisi Merih Çimenciler'e ait eserin dekor-kostüm ve ışık tasarımını Alexandre Vassiliev, ışık uygulamasını ise Tarı Deniz gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ile MDOB'un sanatçı kadrosunun eşlik ettiği eserde, başlıca rolleri Büşraay, Ender Üçdemir, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Pınar Humar, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Serbülent Biçer, Iraklı Bakhtadze, Ketevan Chkhikvadze ve Hasan Akyol paylaştı.

Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Feride'nin, okul yılları, öğretmen olarak Anadolu'yu dolaşması, hayatı ve Anadolu'nun gerçekleriyle yüzleşmesinin anlatıldığı eseri öğretmenlerin yanı sıra çocuklar da izledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çalıkuşu Öğretmenler İçin Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement