Çalımbay'dan Milli Maçlar Anadolu'da Oynansın Önerisi - Son Dakika
Spor

Çalımbay'dan Milli Maçlar Anadolu'da Oynansın Önerisi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türk milli takımının maçlarının Anadolu'da oynanmasından yana olduğunu söyledi.

19.11.2014 14:42  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türk milli takımının maçlarındaki olaylarla ilgili, "Ben milli maçların, hazırlık maçlarını katmıyorum, özellikle de resmi maçların Anadolu'da oynanmasından yanayım. Çünkü Anadolu insanı aç, oyuncuları görmek istiyor, onlar takım ayırmıyor" dedi.

Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Türk milli takımının son iki maçında yaşanan olayları hatırlatması üzerine, milli takımda 4 yıl çalıştığını söyledi.

Milli maçların Anadolu kentlerinde oynanmasını öneren Çalımbay şöyle konuştu:

"Bir kere Volkan ile ilgili olay, üzücü. O stat veya Fenerbahçe'nin stadında bu tür olayların hepsi olacak. Çünkü maalesef milli takımımızı artık kulüp takımı havasına sokuyorlar. Fenerbahçe'nin stadına gitsen Fenerbahçeliler bağırıyor, Galatasaray'ın stadına gitsen Galatasaraylılar bağırıyor. Bir tek Beşiktaş'ın stadında olmuyor, stadı yok zaten. Ben milli maçların, hazırlık maçlarını katmıyorum, özellikle de resmi maçların Anadolu'da oynanmasından yanayım. Çünkü Anadolu insanı aç, oyuncuları görmek istiyor, onlar takım ayırmıyor. Onlar öz, yürekten geldiğince takımı destekliyor. Ne olursa olsun, eğer o Brezilya maçı İstanbul'da değil de Anadolu'da oynansaydı, maç kaç kaç olursa olsun bu taraftar takımı sonuna kadar desteklerdi."

Anadolu'da milli maçları kaldıracak güzel statlar olduğunu kaydeden Çalımbay, şunları söyledi:

"Mesela, Başakşehir Stadyumu mükemmel bir stat, orada da oynanabilir. Ben Galatasaray'ın ya da Fenerbahçe'nin stadında oynanmasından yana değilim. Çünkü kendini bilmez insanlar geliyor, milli maçı karıştırıyor, gidiyor, kendi kulübüyle ilgili veya tribünler yakın olunca küfürler oluyor, o zaman tabi herkes etkileniyor. Bu her şeyden önce futbolcu arkadaşımızı etkiliyor, takımı etkiliyor. Onun için bunlar yaşanıyor. Volkan ile ilgili de tabi kimse istemez, milli takımı bırakmayı. Volkan'ın ne olursa olsun orada kalması, olaylardan uzaklaşıp maçı bitirmesi gerekiyordu. Volkan, milli takıma çok şeyler vermiştir. Herkes hata yapabilir, yanlış yapabilir. Bence, 'Volkan'ı milli takımdan uzaklaştıralım' gibi şeyler, Volkan'a ve diğer arkadaşlara zarar verir. Volkan'ı kazanmak gerekiyor."

Çalımbay, takımının Balıkesirspor maçında ilk yarıda sezonun en iyi performansını gösterdiğini ancak istemedikleri bazı durumlarla karşılaştıklarını belirtti.Müsabakayı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Çalımbay, hafta sonu oynayacakları Akhisar Belediyespor maçını kendileri için kritik gördüklerini vurguladı.Akhisar Belediyespor'un, özellikle sahasında çok iyi oynadığına dikkati çeken Çalımbay, şunları kaydetti:

"Akhisar Belediyespor maçı zor ve bir o kadar da önemli olacak. Bunun farkındayız. Çünkü ligde ilk yarı iyi puan almamız gerekiyor. Şu anda aldığımız puanların üstüne kesinlikle daha çok puan koymalıyız. Bizim için zor bir dönemeç başlıyor. Akhisar Belediyespor maçının ardından Sivasspor, Torku Konyaspor ve Kayseri Erciyesspor maçları, Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanlarımız var. Oynayacağımız maçların 4'ü deplasman. Çok zor maçlar başlıyor. Takımın bu zor sürece hazırlıklı olması gerekiyor. İlk yarı iyi puanlar alalım ki ikinci yarı sıkıntı yaşamayalım. Ben, arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. İnşallah Akhisar Belediyespor maçında da bunu gösterecekler."

Çalımbay, transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine, takıma yeni takviye düşündüklerini ancak öncelikle takımın mali durumunu değerlendireceklerini belirterek, "Eğer maddi açıdan sıkıntı yaşayacaksak kesinlikle oyuncu almayacağım, bu kadromuzla gideceğiz. Benim için oyuncudan çok buradaki mevcut oyuncu önemli" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çalımbay'dan Milli Maçlar Anadolu'da Oynansın Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement