Çalınan Motorsikletlerini Arıyorlar - Son Dakika
Güncel

Çalınan Motorsikletlerini Arıyorlar

Çalınan Motorsikletlerini Arıyorlar

Yaşanan motosiklet hırsızlıklarına dikkat çekmek isteyen motosiklet sürücüleri sosyal medyada "Motoru Çalınanlar Sesini Duyuruyor Platformu" isimli bir sayfa açarak çalınan motosikletlerini kendileri arıyor.

14.08.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşanan motosiklet hırsızlıklarına dikkat çekmek isteyen motosiklet sürücüleri sosyal medyada "Motoru Çalınanlar Sesini Duyuruyor Platformu" isimli bir sayfa açarak çalınan motosikletlerini kendileri arıyor. Motosikleti çalınan mağdurlar bugün de Şişli'de yaşanan hırsızlık olaylarına dikkat çekmek için biraraya geldi. Motosiklet sürücüleri adına basın açıklaması yapan Hülya Yalçın "İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de üç ayda tavana ulaşan motosiklet hırsızlığı giderek artmaktadır. Her gün en az beş motor çalınmaktadır. Kapalı garajlarımız kırılarak, can ve malımıza kastedilerek motorlarımız çalınmaktadır. Hırsızların kasklı olduğu gerekçesiyle konunun üzerinde durulmamakta, yüzleri açık hırsızlar da yakalanmamaktadır. Kamera kayıtlarını emniyete ulaştırmamıza rağmen EDS ve MOBESE'den geçen motosikletler 'Kayıt bulunamadı' denilerek geçiştirmeye maruz kalıyoruz. Motosiklet hırsızlığı mağdurları canlarını tehlikeye atarak kendi dedektifliğini yapmaktadır" dedi.

"BİRÇOK MOTOSİKLETİ YAKALATTIK"

İki hafta önce motosikleti çalınan Hayrettin Acar "2 Ağustos'ta motorumu aldım. Akşam 23.00'da motorumu otoparka park ettim. Gece 02.00 gibi de motosikletim çalındı. Şikayetçi oldum. Evrakları doldurdum. 'Biz size bilgi vereceğiz' dediler ama herhangi bir faaliyet yok. Dosyayı alıp rafa atmanın bir anlamı yok. Atacaksanız biz kendi başımıza polislik yapalım. Ben bir haftadır gece gündüz kovalıyorum. Birçok aracı da yakalattık" diye konuştu.

"MOTOSİKLETLERİN PARÇALARINI SATIYORLAR"

Çalınan motosikleti bulunan ancak motosikletinin bulunmasına sevinemeyen Orhan Bacık "Bir sabah polis bana motosikletimin bulunduğunu söyledi. Motosikletimin ön bölümü göstergesi, farı, aynası, sinyalleri çalındı. Piyasada çok kullanılan bir motor olduğu için parçalarını satıyorlar" şeklinde konuştu.

"3 BİN 500 LİRALIK MOTORUMUN SİGORTASI BİN 700 LİRA"

Ekrem Pekyürek ise "Motosikletimin şase numarası silinmiş. Bunu ne ben kullanabiliyorum ne de devredebiliyorum. Bir de trafik sigortaları çok yüksek. Motosikletim 3 bin 500 lira iken sigortası bin 700 lira. Ne yapacağımı şaşırdım. En sonunda yakacağım" diye konuştu. Mağdurlar, motosikletlerin çalınma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini de basın mensuplarıyla paylaştı. Basın açıklamasının ardından eylemciler motosikletleriyle korna çalarak tur attı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çalınan Motorsikletlerini Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement