Antakya'da 152 Metreden Su Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Antakya'da 152 Metreden Su Çıkarıldı

Antakya\'da 152 Metreden Su Çıkarıldı

Antakya Belediyesi Odabaşı'nda Yaptığı Sondaj Çalışmasıyla 152 Metreden Su Çıkardı

18.09.2014 13:06  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulunan Su Yeşil Alan, Otomatik Sulama Sistemleri, Park Bahçe, Refüj Sulamalarında Kullanılacak

Antakya Belediyesi Odabaşı'nda yaptığı sondaj çalışmasıyla 152 metre derinlikten su çıkardı.

Antakya Belediyesi 3 inç genişliğinde, 152 metre derinlikte bulunan suyu yeşil alan, otomatik sulama sistemleri, park bahçe ve refüj sulamalarında kullanacak.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci sondaj çalışmalarının yapıldığı Odabaşı ek hizmet binası önünde yaptığı açıklamada; "Antakya Belediyesi Ailesi olarak kendine yeten, aynı zamanda hizmet etme aşkını içinde bulunduran bir ekiple, sondajımızı açtık. Açılan sondajdan çıkarttığımız suyu park ve bahçe sulaması, peyzaj sulaması gibi yerlerde kullanım suyu olarak değerlendireceğiz. Bu sondajla, 152 metre derinlikte bulunan suyu halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Başlangıç olarak boru genişliği 3 inç olan, kapasitesi 4 – 5 inçe ulaşabilecek sondajımızı açmış olduk. Bunun gibi açtığımız ve açacağımız diğer sondajlarımızı da yeşil alanlarımızı, park ve bahçelerimizi ve orta refüjlerimizi daha az insan gücü kullanarak, su israfını önleyerek, belediyemizin giderlerini biraz daha kısarak, otomatik sulama sistemlerini hayata geçirmek suretiyle bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Böylece yeraltı su kaynaklarımızı israf etmeyerek, daha güzel bir çevreyi, daha ekonomik imkanlarla sunmanın gayreti içindeyiz. Antakya'mızın bizden beklediği hizmeti bundan sonraki süreçte de hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Antakya'mız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, Antakya Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Odabaşı ek hizmet binasında yapılan sondaj çalışmalarını yerinde denetleyen Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'ye, Başkan Yardımcısı Hikmet Hatunoğlu, Fen İşleri Müdürü Hikmet Tazearslan, ETÜT ve Proje Müdürü Engin Sözer, Park ve Bahçeler Müdürü Murat Bayram, Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antakya'da 152 Metreden Su Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement