Yurt Dışına Organ Nakli İçin 77 Hasta Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışına Organ Nakli İçin 77 Hasta Gönderildi

Yurt Dışına Organ Nakli İçin 77 Hasta Gönderildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yurt dışına organ, doku ve kök hücre nakli için kurumca 77 hastanın gönderildiğini bildirdi.

11.04.2014 08:29  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yurt dışına organ, doku ve kök hücre nakli için kurumca 77 hastanın gönderildiğini bildirdi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yurt dışında organ nakli için SGK'ya başvurmuş hasta sayısını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, kurumca Türkiye'de tedavileri yapılamayan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin tedavilerinin temini amacıyla yurt dışına gönderildiğini ifade etti. Bakan Çelik, kurumca genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yurt dışına tedaviye gönderilebilmesi için en önemli şartın tedavinin Türkiye'de yapılamıyor olması olduğunu açıkladı.

Çalışma Bakanı, tedavinin Türkiye'de yapılamadığına dair Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelerin sağlık kurulundan rapor alınmış olması, bu raporun hakem hastane olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesince tedavinin Türkiye'de yapılmadığının teyit edilmiş olmasının gerektiğini belirtti.

-"ORGAN NAKLİ BEKLEYEN HASTA SAYISI KURUM KAYITLARINDA YER ALMAMAKTADIR"-

Yurt dışına organ, doku ve kök hücre nakli için kurumca 77 hastanın gönderildiğini bildiren Çalışma Bakanı, "Alınan sağlık kurulu raporunun, Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesince teyit edilip, Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanmış olan ve bu belgeleri ile birlikte kuruma başvuru yapmış olan tüm hastalar tedavi amacıyla yurt dışına gönderilmiştir. Hala organ nakli bekleyen hasta sayısı kurum kayıtlarında yer almamaktadır" dedi.

Çalışma Bakanı, Kurumca Türkiye'de tedavileri yapılamayan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden tedavilerinin temini amacıyla yurt dışına gönderilme talebi reddedilen hasta bulunmadığını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yurt Dışına Organ Nakli İçin 77 Hasta Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement