Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı - Son Dakika
Güncel

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "2017 senesi itibariyle Kırklareli için 5 bin yeni istihdamı öngörüp hedefledik.

24.03.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "2017 senesi itibariyle Kırklareli için 5 bin yeni istihdamı öngörüp hedefledik. Bu hedefi daha yukarılara çekip 10 bin olarak burada açıklıyoruz." dedi.

Müsteşar Yardımcısı Alpay, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında oda başkanları ile bir araya geldi.

Lüleburgaz Kaymakamlık Binası Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde (İŞKUR) gerçekleşen toplantıda konuşan Alpay, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'nı çok önemsediklerini belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda en iyi şekilde çalıştıklarını ifade eden Alpay, başarılı çalışmalar ile hedefe daha kısa sürede ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Program kapsamında Kırklareli'de 2017 yılı içerisinde 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini aktaran Alpay, 2,5 ay süre içerisinde bin 603 kişinin istihdam edildiğini hatırlattı.

İşverenlerin de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı"ndan yararlanması önerisinde bulunan Alpay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak. Kayıt dışı istihdamı ortadan kaldırabilmek. 1 Ocak ile 15 Mart tarihleri arasında Kırklareli'de bin 603 yeni istihdamın işverenler tarafından sağlandı. 2017 yılı itibariyle Kırklareli için 5 bin yeni istihdamı ön görüp hedefledik. Bin 603'ü ilk 2,5 ay içerisinde bu hedefin çok daha üstüne çıkacağımızın göstergesidir. Bu hedefi daha yukarılara çekip 10 bin olarak burada açıklıyoruz."

Alpay, daha sonra özel bir hastaneyi gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement