Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aslan, 2014 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aslan, 2014 Yılını Değerlendirdi

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, 2014 yılında işsizliğe yönelik yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

11.02.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, 2014 yılında işsizliğe yönelik yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsizliğin bölgenin önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Kurum olarak bu sorunun üzerinde durduklarını ve önlemeye yönelik faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"2014 yılında yaptığımız çalışmalarla işsizliği bir nebze de olsa önlemeye çalıştık.  2014 yılında işsizliği önlemek için yaklaşık 800 kişiye mesleki eğitim kursu açtık. 200 kişi iş başı eğitiminden faydalandırıldı. 100 kişiye girişimcilik kursu açtık. Ayrıca yine 9 ay süreyle okul, belediye ve müftülüklerde çalıştırılmak üzere bin 765 kişiyi, 9 ay süresince asgari ücretle sigortalı olarak istihdam etmekteyiz."

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ve istihdam garantili kurslar kapsamında, 2014 yılında toplam 3 bin 675 işsizi istihdam ettiklerini belirten Aslan, Bitlis'te 2014 yılında kuruma kayıtlı işsiz sayısının 12 bin 100 civarında olduğunu kaydetti.

Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşsiz sayısı ile iş sahibi yaptığımız kişi sayısını oranladığımızda, yüzde 40 kişiyi iş sahibi yaptığımız görülmekte. 2014 yılında kente gelen yatırımlarla özellikle konfeksiyon alanında yapılan yatırımlara, kurum olarak kalifiye eleman desteği verdik. Ayrıca kursiyerlere eğitim kursları verdik. Kurs süresince, kursiyere 440 lira ücret ödedik. Bunun işverenlere büyük katkısı oldu. İlimize gelmek isteyen işverenlere çağrı yapmak istiyorum. Bitlis çok güzel. Kış ve yaz turizmi açısından güzel bir il. İşverenlerin buraya yatırım yapması durumunda her türlü desteği vermeye hazırız." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aslan, 2014 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement