Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

"(Suriye sınırında askere ateş açılması) Şehitlerimizin kanını yerde bırakmama gibi bir sorumluluğumuzun yanında bu ülkede barışı ve kardeşliği dinamitleyecek unsurlara karşı da söyleyeceğimiz, yapacağımız çok şey var"

28.07.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye sınırında askere ateş açılmasıyla ilgili, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmama gibi bir sorumluluğumuzun yanında bu ülkede barışı ve kardeşliği dinamitleyecek unsurlara karşı da söyleyeceğimiz, yapacağımız çok şey var" dedi.

Çelik, Şanlıurfa Valiliği'nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde, kentteki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, bürokratlar ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın amacına uygun birlik ve beraberlik için geçmesini temenni etti. Bundan sonraki bayramların bölgede ve dünyada huzurlu geçmesini dileyen Çelik, bütün Müslüman aleminin bayramını tebrik etti.

İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Çelik, İsrail'in Filistin'in topraklarını gasp ettiğini ve buradaki insanların hayatına kastettiğini söyledi.

İslam coğrafyasında kutsal sayılan günlerde gerçekleştirilen saldırıların insanlık adına utanç verici olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Ne ramazan, ne bayram, ne de kutsal ay dikkate alınmadan insani değerleri ayaklar altına alan vahşeti İsrail hükümeti gerçekleştiriyor. Bunu insanlıktan nasibini alan birilerinin yapması mümkün değil. İsrail şu anda insanlığın bittiği bir yer. Bu vahşet ne acı ki bebeklere, dedelere, ninelere sirayet etmiş durumda. İnşallah bu feryatların zalimleri yakacağı inancı içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak da öteden beri olduğu gibi bugün de çok yüksek sesle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz."

Suriye sınırında askere ateş açılması

Bir gazetecinin Ceylanpınar'da Türk askerlerine ateş açılması olayını sorması üzerine Çelik, söz konusu saldırının bir terör faaliyeti olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak ülkede kalıcı barışın sağlanması için çalıştıklarını ancak bu durumdan birilerinin rahatsız olduğunu belirten Çelik, olayı aydınlatmak için ilgili kurumların çalıştığını söyledi.

Şehitlerin kanını yerde bırakmayacaklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Neticede burada yapılan girişim bir terör faaliyetidir. Görevini yapan askerlerimize saldırıldı ve 3 şehidimiz var. Olayın ramazan ayında, bayramın arifesine denk gelmesi üzüntümüzü daha da artırmıştır. Terör bitsin diye devlet olarak, hükümet olarak, kardeşliğin pekişmesi konusunda kaybedilen zamanların telafi edilmesi konusunda çok önemli adımlar attık. Bir buçuk yıldır bu güzel ülkemizde artık kan, kurşun konuşulmuyor, kalkınma konuşuluyor. Böyle güzel bir gidişat varken gelip görevi başındaki askeri şehit etmek ancak bu ülkenin barışına, birliğine kastedenler tarafından yapılabilir. Ama bizim şehitlerimizin kanını yerde bırakmama gibi bir sorumluluğumuzun yanında bu ülkede barışı ve kardeşliği dinamitleyecek unsurlara karşı da söyleyeceğimiz, yapacağımız çok şey var."

Çelik, tören çıkışında bayramını kutlayan çocuklara harçlık verdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement