Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

"Suriye tarafında ciddi sıkıntılar var. Oradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir bir leke gelmesin diye Akçakaleli de sabrediyor, biz de sabrediyoruz" "Suriye'nin hızlı bir şekilde normale dönmesi için biz de Türkiye olarak çalışmamızı sürdürüyoruz"

27.03.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Suriye tarafında ciddi sıkıntılar var. Oradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir bir leke gelmesin diye Akçakaleli de sabrediyor, biz de sabrediyoruz" dedi.

Çelik, partisinin Akçakale ilçesinde düzenlediği mitingde, 30 Mart'taki yerel seçimlerin referandum niteliği taşıdığını söyledi.

Akçakale halkının 30 Mart'ta yapılacak seçimin önemini kavradığını aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"12 yıldır iktidardayız. Başbakanımız başkanlığında gece demeden, gündüz demeden çalıştık. Türkiye'yi nerelerden alıp nerelere getirdiğimizi sizler biliyorsunuz. Bugün istikrarı bozulan, güven ortamını kaybeden ülkelerin, işte yanı başımızda Suriye'yi görüyorsunuz; hangi durumda olduklarını hep birlikte izliyoruz. Allah o kardeşlerimizi kurtarsın ve hiçbir millete böyle bir musibet vermesin. Vatan olmadı mı, birlik olmadı mı, kardeşlik olmadı mı hiçbir şeyin tadı tuzu olmaz. Önce vatan, önce bu ay yıldızlı bayrak. Biz tarih boyunca düşmanlarımızı birlikte defettik. Şehitlerimiz düşmanı defetti, sonra yan yana da defnedildiler."

Akçakale Gümrük Kapısı'nın ilçe için önemine işaret eden Çelik, şuanda ticarete kapalı olan kapının açılmasının sadece Türkiye'nin elinde olmadığını vurguladı.

Suriye tarafında ciddi sıkıntılar olduğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız bize geldiler, oturduk konuştuk, devletin bütün yetkilileriyle görüştük. Ama karşı tarafta yaşanan sıkıntılar öyle farklı sıkıntı ki bunu aşma gayreti sadece Türkiye'nin elinde değil. Suriye tarafında ciddi sıkıntılar var. Oradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir bir leke gelmesin diye Akçakaleli de sabrediyor, biz de sabrediyoruz. Allah razı olsun. İnşallah Suriye'nin hızlı bir şekilde normale dönmesi için biz de Türkiye olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Eskiden olduğu gibi yine hızlı bir şekilde ticaretin devam etmesini en kısa zamanda gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız. Hiç bir şüpheniz olmasın."

Çelik'e AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ve AK Parti Akçakale Belediye Başkan adayı Abdulhekim Ayhan da eşlik etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement