Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Birileri, Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, özgürleşmesini ve ayakları üzerinde durmasını, istikametini ve hedeflerini engellemeye, altüst etmeye çalıştıkça bizler daha direniyoruz, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz ve hedeflerimize sarılıyoruz.

22.04.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Birileri, Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, özgürleşmesini ve ayakları üzerinde durmasını, istikametini ve hedeflerini engellemeye, altüst etmeye çalıştıkça bizler daha direniyoruz, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz ve hedeflerimize sarılıyoruz." dedi.

Soylu, Trabzon'un Düzköy ilçesinde yapılan Düzköy Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağını anımsatarak, "Bir taraftan çocuk bayramımızı bir taraftan da milli irade bayramımızı kutlayacağız. Egemenliğin bir kez daha ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz ve bizler için neler ifade ettiğini hep beraber değerlendireceğiz, kutlayacağız, ona sahip çıkacağız." diye konuştu.

Cumhuriyetin, tam bağımsızlık ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, iki temel ilkesi olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet bu iki temel ilke üzerinden bugüne kadar gelmiştir. Dönem dönem bizi zorluğa düşürmek istediler, inisiyatifimizi elimizden almak istediler, istikametimizi bozmaya çalıştılar. Dönem dönem millete, 'Hayır, siz bu ülkeyi idare edemezsiniz, edemeyeceksiniz? Bu ülkeyi biz idare edeceğiz' dediler. Aynı geçen gün, Sayın Başbakanımız Avrupa Parlamentosu'nda konuşurken, efendilerinin ellerine tutuşturduğu İngilizce metni ile birlikte sanki bu ülkenin vatandaşı, insanı, sanki bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin toprağında gezen bir insan olarak değil de başka ülkelerin ve bu ülkenin kötülüğünü isteyenlerin bir şekilde talimatlarıyla hareket eden bir anlayışı ortaya koyanlar gibi. Bir taraftan 'Türkiye'ye karşı İran'da da olsa savaşırım, mücadele ederim' diyen ve TBMM'nin çatısının altında güya demokrasiyi kendisinin ifade ettiğini, istifade ederek, demokrasiyi truva atı olarak kullanmaya çalışanlar gibi."

Soylu, 23 Nisan'ın, milletin bu ülkenin yönetiminde olduğu ve Millet Meclis'iyle bu ülkenin insanının bu topraklarda hakimiyet devam ettirdiği bir anlayışın adı olduğunu vurgulayarak, "Bizim için büyük bir mirastır ve biz o mirası çocuklarımızla, gençlerimizle beraber paylaşıyoruz. Ona sımsıkı sahip çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

"Milletimizin bize emanet ettiği bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz"

Güneydoğu'da terörle mücadelenin sürdüğüne dikkati çeken Soylu, şöyle konuştu:

"İşte Yüksekova'da da hain emelleriyle birlikte bu ülkenin en önemli toprak parçalarından birine huzursuzluk ve kamunun oradaki iradesini ve idaresini engellemeye çalışanlara karşı güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı vermişlerdir. Orada da ay yıldızlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanmaktadır. Niçin Yüksekova? Bu ülke dün en önemli yatırımlarından birisi ile buluştu. Neydi? Kocaeli'yi, Yalova'yı, Körfez'i birbirine bağlayan dünyanın en yüksek dördüncü, mühendislik harikası köprülerinden birinin son vidalarını Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız sıkarak milletimizin hizmetine açmak için son adımlarını attılar. Aynı heyecanla Yüksekova Havalimanı'nı açtık. İnsanlarımız oraya uçakla indiler, İstanbul ve Ankara ile buluştular. İlk yaptıkları ihanet ve hainlik, orayı tehdit atına alabilmek, oradaki uçuşu engellemekti."

Soylu, "Birileri, Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, özgürleşmesini ve ayakları üzerinde durmasını, istikametini ve hedeflerini engellemeye, altüst etmeye çalıştıkça bizler daha direniyoruz, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz ve hedeflerimize sarılıyoruz." dedi.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlerimizle güçlü, büyük, zengin ve ayakları üzerinde duran Türkiye'yi kucaklamak için daha çok çalışacağız. Bunun sabırsızlığı ile beraber hazırlanıyoruz. Hizmetlerimiz her tarafta devam ediyor. Omuzlarımızdaki sorumluluğu biliyoruz, 5 aya yakın süredir gece gündüz çalışıyoruz. Milletimizin bize emanet ettiği bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz."

Eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım gibi tüm alanlarda kendilerinden beklenen adımları attıklarını belirten Soylu, "14 yıldır Türkiye'nin kalkınma hamlesine hem ülkemizin her noktasında hem de güzel Trabzon'u da bir bir yeni eserlerle buluşturmanın heyecanı içerisinde oluyoruz. Bunları hep birlikte yapıyoruz." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin mucizesi demokrasiden geçmektedir"

Soylu, Türkiye'nin mucizesinin demokrasiden geçtiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'nin mucizesi milli iradeden, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasından geçmektedir. Türkiye'nin mucizesi ve attığı adımlar inanınız ki birbirine olan tutkusundan, sevgisinden bu topraklarda bu medeniyet mirasına sahip çıkmasından geçmektedir. Ne söylerlerse söylesinler, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, hangi tuzakları, hangi hadiseleri Türkiye'nin başına örmek isterlerse istesinler, Türkiye istikametine devam edecektir."

Avrupa Parlamentosu'nun bir süre önce Türkiye ile ilgili rapor yayınladığını anımsatan Bakan Soylu, "Çok üzüldüğümüzü ifade etmek istiyoruz. Bizim hani güzel bir sözümüz var, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Bir taraftan vize muafiyeti getirmek için çaba sarfediyorsun. Doğru mu? Doğru. Bir taraftan Suriye meselesinde 'Siz dünyaya örnek oldunuz' diyorsunuz. Doğru mu? Doğru. Sonra da bize diyorsunuz ki 'Türkiye'de demokrasi, insan hakları ve temel özgürlüklerle ilgili bir takım eksiklikleriniz var.' İnsan hiç kendine bakmaz mı?" diye konuştu.

Soylu, Belçika'nın, ünlü bir iş adamı Özdemir Sabancı'yı katleden DHKP-C elemanını muhafaza ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sabancı'yı katleden bir teröristi orada muhafaza ediyorsunuz. Biz mi ediyoruz? Siz ediyorsunuz. Peki demokrasiden bahsediyorsunuz. Bir dön kendine bak bakalım ırkçı partilerin son yıllarda ne kadar oy aldılar. Ne kadar etkili oldular. Her biri ne dedi size. Kendi ülkelerinizdeki iktidarın ortağı olma konusunda adım adım yaklaşıyorlar. Dönün bunlara bakın bakalım. PKK'yı kim besliyor? PKK nereden besleniyor? PKK'yı kim destekliyor, orada oluşturulan derneklere kim para yardımı yapıyor? Hangi devletler, hangi konular üzerinden destek oluyorlar. Bütün bunları görmezden gelip Türkiye'ye ait düzmece, kulaktan dolma, bir takım militanların ve bir takım terörist bozuntularının ortaya koyduğu sözlerle birlikte orada Türkiye adına raporlar yapacaksınız."

"Güneş balçıkla sıvanmaz" sözünü anımsatan Bakan Soylu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Onun için biz istikametimize devam edeceğiz. Onlara öğreteceğimiz de çok şey var. Hem bir taraftan Suriye ile ilgili iki yüzlülük yapacaksınız. Bugüne kadar oradaki ölümlere, ortaya konulan işkencelere, insanlık dışı eylemlere Türkiye sesini çıkarmazsa sesinizi çıkartmayacaktınız. Ne zaman paçalarınız tutuştu? Suriye'deki kardeşlerimiz denizler üzerinden Avrupalı ülkelere gelmeye başladığında. 'Acaba ne yapabiliriz,Türkiye'ye bunları geri alabilir misiniz? Kendi ülkenizde tutabilir misiniz? Biz bunlara nasıl sahip çıkarız?' diye bir endişe içinde oldunuz. Biz hiç endişe içerisinde olmadık. 2 milyon 700 bin insana bu ülkede sahip çıkıyoruz. Kardeşlik, Müslümanlık adına, bu coğrafyada yaşadığımız ve birbirimizi kucakladığımız Türklüğümüz adına, medeniyetimiz adına sahip çıkıyoruz."

Soylu, Anadolu'nun bir barış yuvası olduğunu ifade ederek, "Anadolu bir barış evidir, Anadolu bir barış ocağıdır. Kim, 'derdim var' diyorsa, elini buradan oraya da uzatır, oradaki eli burada da kucaklayabilme fırsatına sahip olur." diye konuştu.

"Gücümüzü demokrasiden alıyoruz, başka hiçbir gücümüz yok" ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

"Gözünüzün önüne sadece şunu getiren sevgili gençler, Güneydoğu'da şu bayrağın özgür bir şekilde dalgalanması için bu ülkeye bir takım ihanet şebekelerinin açtığı çukurların sevgiyle ve gülle doldurulabilmesi için evlatlarımız gözlerini kırpmadan ölüme koşuyorlar. Bu normal bir terörle mücadele değildir. Oraya gittiklerinde şehadet mertebesine ulaşabileceklerini biliyorlar ama zihinlerinde, gönüllerinde, bedenlerinde ülke sevgisi var. Vatan sevgisi imandandır. Vatan sevgisi ancak böyle katmerleşince bir noktaya gelir. Hiç merak etmeyin, bu ülkeyi dönem dönem tehlikenin içine soktular ama her birisinin içerisinden birlik ve beraberlik içinde çıktık ve inşallah yine hedeflerimize ulaşacağız. Bir taraftan 2023'ü, bir taraftan 2053'ü, bir taraftan da 2071'i hep birlikte kucaklayacağız."

Bakan Soylu, tesisin açılışını, Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililerle gerçekleştirdi.

Soylu, salonda bir süre sporcularla futbol oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.


Advertisement