Çalışma Bakanı Soylu: 1 Milyon Kişi İŞKUR'la İşe Yerleşecek - Son Dakika
Ekonomi

Çalışma Bakanı Soylu: 1 Milyon Kişi İŞKUR'la İşe Yerleşecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bu yıl inşallah 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştireceğiz." dedi.

23.04.2016 00:06  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bu yıl inşallah 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştireceğiz." dedi.

Soylu, Memur-Sen Trabzon Temsilciliğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, hükümetin yaptığı yatırımlara ilişkin bilgi aktardı.

Türkiye'nin yaşadığı sorunları dile getiren Soylu, "Sorunlara rağmen yaklaşık 3,5 ayda İŞKUR vasıtasıyla 298 bin kişiyi işe yerleştirdik. Hiç istikametimizi bozmadık, aynen devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu yıl inşallah 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştireceğiz. İş başı eğitiminde ocak ayından itibaren önemli bölümü genç olan 104 bin insanımızı işle buluşturan bir anlayışı ortaya koyduk. Bu Türkiye'nin dinamizmidir, geldiği noktadır." diye konuştu.

"BİR ANAYASANIN RUHUNUN, MİLLETİN RUHU OLMASI GEREKİR"

Soylu, Türkiye'de reformları yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına anayasa reformudur. Bizim bundan vazgeçmemiz mümkün değildir. Anayasanın evet bir çok maddesi değişti doğrudur ama ruhu aynen o sistemin içerisinde kalmaktadır. İşte şimdi atacağımız en önemli adımlardan biri budur. Bir anayasanın ruhunun, milletin ruhu olması gerekir. Anayasanın ruhunun milletin değerleri olması gerekir. Anayasanın ruhu bizim birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız ve yıllarca bu ülkede halının altına süpürülen ve yüzleşmekten korktuğumuz, itilaflarımız üzerinden güya bizi ayırmaya çalışan anlayışları birleştiren ve yarına güçlü giden bir ruhu taşıyan anayasa ile yarını gerçekleştirmeli ve yakalamalıyız."

"Otoriter bir devlet anlayışı içerisinde değil, tam tersi birey olarak temel hak ve özgürlükler odaklı bir anayasa elbetteki Türkiye'nin ve milletimizin arzu ettiği anayasadır" ifadesini kullanan Soylu, "Zihinlerimizi duvarlarla bir şekilde örmeye çalışan ve sağa sola bakmamızı engellemeye çalışan bir anayasadan, neredeyse bütün dünyayı aynı perspektif içerisinde gören, kendi kültür coğrafyasını, kendi medeniyet anlayışını, kendi anayasasında gören ve 360 derece etrafına dönüp bakabilen bir anlayışı bu anayasada bir şekilde oluşturmalıyız." dedi.

Soylu, milletin ortak değerlerini bütünleştiren, keskin sınırları olmayan, milletin makul anlayışıyla beraber bütünleştirilebilen bir anayasa yapılması gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Yeni bir anayasa ki şeffaf, ne söylediği anlaşılabilir, milletle paylaşılan ve paylaştıkça da milletin kabulünü bir şekilde oluşturan bir anayasa çizgisini hep beraber gerçekleştirmeliyiz. Biz eğer ikinci sıçramamızı güçlü bir şekilde yapabilme kabiliyetini ortaya koyacaksak bunu ancak Türkiye'yi ayaklarından, ellerinden bağlayan, ağzını bantlayan bu anayasayı değiştirip Türkiye'nin hareket kabiliyetini artıran, bugünkü yazılı kurallarını tam da milletin değerleriyle ve beklentileriyle berber örtüştüren bir anayasa ile sağlamak zorundayız."

"BUGÜN TÜRKİYE SİSTEM TARTIŞMASI YAPIYOR"

Türkiye'yi neredeyse bir cenderenin içine hapsetmiş bir anayasa ile bütün milletin fedakarlığıyla gelinebilen noktanın burası olduğunu belirten Bakan Soylu, "İşte şimdi yepyeni bir anayasayı yani bu milletin bütün fertlerini kendi içerisinde rahatça ifade edebilen, herkesin kendisini onda görebildiği yepyeni bir anayasa ile inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız." dedi.

Soylu, bugün Türkiye'de rejim tartışması yapmadığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün Türkiye, sistem tartışması yapıyor. Dünyanın her tarafında demokratik bütün ülkelerde sistem tartışması vardır. 'Hükümet sistemi şöyle mi olsun, böyle mi olsun?' Bizim iddamız Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle rekabet. Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi ve Türkiye'de artık istikrarın sürekli olarak devam edebilmesini temin edebilecek, demokrasinin hami, milletin amir olacağı, milletin ülkenin yönetiminin anahtarının tamamını kendisinde bulunduğu sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyoruz. Yeni anayasanın da Başkanlık sistemi odaklı bir anayasa ile beraber oluşturulmasının Türkiye'yi hedefleri, idealleri, arzuları, ortak değerleri ile buluşturabileceğini çok net bir şekilde ifade etmek istiyoruz."

GÜLÜMSETEN DİYALOG

Soylu, AK Parti hükümetleri döneminde çalışma hayatında yapılan yeniliklere ilişkin bilgi aktararak, bunları daha da geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakanlık olarak yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında da sunum yapan Soylu, sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

Soylu, üyelerden birinin, "Maaşımızın 3 bin 600 lira olacağı müjdesini verirseniz seviniriz" ifadesi üzerine, şunları söyledi:

"Dün, 23 Nisan münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi bana geldi. Çok şeyler anlattılar, onlara 'almadan vermek Allah'a mahsus' dedim. Bu bütçenin bir geliri bir de gideri var. Belki de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en başarısız Çalışma Bakanlarından birisi olacağım." Soruyu yönelten kişinin, yüksek sesle "İnşallah" demesi, gülümsemeye neden oldu.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi açısından doğru. Harika ya. Neden bunu söylüyorum, Kılıçdaroğlu'nu biz neden eleştiriyoruz? 'SSK'yı batırdı' diye. Benim için de söyleyecekler, 'Çalışma Bakanlığını batırdı.' Yaklaşık eksi 35 milyar lira ile başladım. Gelecekte biz bunu bir şekilde sağlayacağız. Geçen sene bizim toplam açığımız 11,5 milyardı. Bu sene 30'un üzerinde bir açıkla başladık. Bizim gönlümüz çalışanımıza en iyisini vermeyi ister. Hakkı mıdır? Muhakkak hakkıdır. Herkes emekliliğini, çalışma hayatındaki zaman dilimini en iyi şekilde gerçekleştirsin ama şöyle bir problemimiz var. Eğer biz bugün hesapsız ve plansız adım atarsak biz 3 bin 600'ü, 3 bin 200'ü daha üst birtakım yükümlülükleri yerine getiririz ama daha sonra da kepçeyle almaya başlarız. Oysa bugüne kadar böyle bir tabloyu ortaya koymadık. Bugünlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmemizin nedeni budur. Ölçerek biçerek bunları yapmaya çalışıyoruz. Yapabileceğimizin en iyisini, en ölçülü biçimde ve milletimizin geleceğini bir şekilde maliyet içerisine sokmadan gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

"BEN YANLIŞ ANLAMIŞIM"

Soylu'ya soruyu yönelten kişi tekrar söz alarak, "Az önceki ifadenizi ben, 'başarılı olacağım' şeklinde anladığım için inşallah dedim." diye konuştu. Bakan Soylu gülerek, "Biz hepimiz anladık" dedi.

Soylu, katılımcılardan birinin, "Memuruz, emekli olduğumuz zaman ciddi anlamda maaşımız düşüyor ve emekli olamıyoruz, 65 yaşı bekliyoruz. Bu anlamda emekli olunca maaşlarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz" görüşü üzerine, "Biz sizin birikiminizden, bilginizden 65 yaşına kadar istifade etmek istiyoruz. Size ihtiyacımız var" cevabı da gülüşmelere yol açtı.

Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi'nin de katıldığı ziyaret, Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Karal'ın Soylu'ya teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

Çalışma Bakanı Soylu: 1 Milyon Kişi İŞKUR\'la İşe Yerleşecek
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalışma Bakanı Soylu: 1 Milyon Kişi İŞKUR'la İşe Yerleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Kazim tokgöz: Dalga geçmeyin milletle işkurla işe girenler 8 ay calıstır devlet 850 lira veriyor asgeri ücret 1300 ama az ceriyor sonra atıyorlar işten 10 0 Yanıtla
  • mir: Torpille herkes kendi adaminni yerleştiriyor zaten 8 0 Yanıtla
  • emekli: sayın soylu bizim intibak promosyon masal mı oldu artık sizlerin oyalama taktiginden bıktık usandık 7 0 Yanıtla
  • Hasan kaya: Devam devam seçimlerde %60 olur oy oranı. Deveye dikeni misalidir bu işler. Uyu ey milletim uyu. Türk milleti nasıl köle olur gösterdi AKP. 5 1 Yanıtla
  • intibak: AKP hükümetine sesleniyorum yarısına verip yarısına vermediginiz intibak yasasını veriniz artık sizlere güvenim sarsılıyor allah aşkına bu 13 yılda emekliye ne yaptınız sadece bir 100 tl başka bir şey yokhep kendinize çalışmayın kafanızı bir kaldırın 5 1 Yanıtla
  • ensar vakfı: Taşerona kadro vererek mi la bi git 5 0 Yanıtla
  • vatandaş: nasıl yerleşecek sgk primini ve maaşını devlet ödeyerek mi sonra zenginlere köle şeklinde transfer ederek mi sonra sgk açık veriyo diyonuz ,nasıl olsa köle milletimiz vergileri ödüyo sizde zenğinlere işkur vasıtası ile köle pazarlayın 5 0 Yanıtla
  • ERZURUM: SAYIN BAKAN BU İŞLER LAF YAPMAKLA OLMUYOR EMEKLİLERİN YÜZDE 28E DÜŞÜRDÜGÜNÜZ EMEKLİ ORANINI YÜZDE 60A ÇIKARIN BİZİM AYLIGIMIZI KESİP DURMAYIN LAF YAPMA İCRAAT YAP 4 0 Yanıtla
  • Emekci: Pramosyonu ver intibakı ver. icrat İÇRAT gerekiyor Suriyeli ler ıraklılara somoliler işkur hepsini yerleştirir Bir talimat yeter seçimler gelecek gelecek ! Promosyonu Bile halletmediniz kendiniz jet hızıyla cebe indirdiniz sanki Çok ihtiyacınız vardı 4 0 Yanıtla
  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:34 Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin amacının çiftçilere ekonomik getirisi yüksek ürünler yetiştirmelerine destek olmak olduğunu belirtti ve tarımsal potansiyeli en verimli şekilde kullanma kararlılıklarını vurguladı.

  • AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi
    14:33 AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'yı kapsayan bölgede enerji altyapısını güçlendirdi. Şirket, 2023 ve 2024 yıllarında bölgede birçok yeni trafo merkezi, aydınlatma direği ve şebeke tesisleri kurmayı planlıyor.

  • Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı
    14:32 Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı

    Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, bir enerji üretim şirketi tarafından Kütahya İl Özel İdaresi araç parkına hibe edilecek olan 8 kamyonun ilk partisini oluşturan 4 adedinin teslim alındığını açıkladı. İkinci parti kamyonların ise Nisan ayı içerisinde araç parkına dahil olacağı belirtildi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi
    14:27 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da devam eden metro projeleri hakkında bilgi vererek, İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, bu yıl sadece 4 metro açılışı gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki yıllarda da İstanbul'a 600 kilometre daha yeni metro yapacaklarını söyledi.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi
    14:22 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi

    Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2024 Şubat ayında 29 bin 933 yolcuya hizmet verdi. İç hat yolcu trafiği, Şubat ayında 29 bin 933 olarak kaydedildi. Ayrıca, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 506'ya ulaştı ve taşınan yük miktarı 309 ton oldu. Ocak-Şubat döneminde ise havalimanında toplamda 58 bin 852 yolcu, 878 uçak ve 605 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları Temmuz'da yeniden değerlendirilecek
    14:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları Temmuz'da yeniden değerlendirilecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranına göre emekli maaşlarının Temmuz ayında tekrar gözden geçirileceğini açıkladı. Bu değerlendirme ile emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında korunması hedefleniyor.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.


Advertisement