Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin teröristlere karşı mücadeleyi hatırlatarak, "Allah şahittir ki benim bakanlığımın hiçbir kıymeti yoktur.

24.04.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin teröristlere karşı mücadeleyi hatırlatarak, "Allah şahittir ki benim bakanlığımın hiçbir kıymeti yoktur. Bugün vatan sevgisinin en yüksek noktasını orada kurşuna ve ölüme karşı, özgürlüğümüz ve bu özgürlüğün istikrarı mücadelesini yapan o evlatlarımız göstermektedir." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla'da bulunan Soylu, Köyceğiz Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Soylu, amaçlarının yapılan hizmetlerle ülkeyi en iyi seviyeye getirmek olduğunu belirterek, "14 yıldır Türkiye'de hizmet ve iş üretiliyor. 14 yıldır Türkiye'yi geriletmeye çalışanlara karşı, Türkiye'nin büyümesinin, zenginleşmesinin, özgürleşmesinin önüne set koymaya çalışanlara karşı, bu millet demokrasiyle, milli iradeyle, kararlılığıyla ve yarına olan inancıyla birlikte adımlarını geleceğe atmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlü olmaya çalışmasının birilerini ürküterek, korkuttuğunu savunan Soylu, Türkiye'nin demokrasisinin etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Soylu, "İlk önce Türkiye'nin ekonomik gücünü, ekonomik kalkınmasını, bağımsızlığını engellemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin üretmesini, zenginleşmesini, demokrasisinin yükselmesini engellemeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Son 14 yılda hava limanlarından bölünmüş yollara, Marmaray'dan barajlara, dünyanın dördüncü büyük köprüsüne kadar çok önemli projeler yapıldığını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsini bir kenara bırakalım. Bir taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bir taraftan 19 kilometrelik bir tramvayın 5,5 ayda Antalya'ya kazandırılması gibi bir tabloyla karşı karşıyayız. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin süratini, hızını ve istikametini engelleyemeyecekler. Biz nereye gittiğimizi, hangi şekilde adım attığımızı biliyoruz. Heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Son 2 yılda 4 seçim geçirdik. Ne ekonomimizde en ufak bir sallantı meydana geldi, ne istikametimizde en ufak bir sapma meydana geldi. Bugün bütçemiz fazla veriyor Allah'a şükür. Hedeflerimiz büyüktür."

Bakan Soylu, bu yıl için İŞKUR'un bir milyon kişiyi iş ve istihdamla buluşturacağını ve yaklaşık 300 bin işbaşı eğitimi verileceğini de bildirdi.

Terörle mücadele Çalışmalara kararlı bir şekilde devam edeceklerinin altını çizen Soylu, "Biz bir taraftan bunları yapıp, bu gayreti milletimizle ortaya koyarken, bir taraftan 7 Haziran seçimlerinde, bir taraftan 1 Kasım seçimlerinden tam anlamıyla demokrasinin tecelli etmesiyle çıkarken, ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar. İnsanımızın yarına umutla bakmasını engellemeye çalışıyorlar. 'Bir malzeme çıkaralım, bir engel koyalım, bir hendek koyalım, bir çukur açalım ki Türkiye ikinci sıçramasını gerçekleştirilmesin' diye tuzakları, kumpasları, bir takım olayları ortaya koymaya çalışıyorlar." dedi.

Meclis'te kirli sözleriyle ülkenin demokrasiye olan sadakatini ve bağlılığını bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışanlar olduğunu ifade eden Soylu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tek bir şey söylemek istiyorum. Evet, milletvekili oldular, Meclis'e geldiler, sabahtan akşama kadar terörün orada propagandasını yapıyor ve demokrasiyi kirletiyorlar. Onların demokrasiyi kirletmelerine elbette ki müsaade etmeyeceğiz. Dün 23 Nisan törenlerindeydik. Cumhurbaşkanımızın karşısında çocuk haklarından bahsediyorlar. Orada çocuklarımıza yanlış yapıldığını söylüyorlar. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de, Nusaybin'de güya bizi kusurlu buluyorlar, güya bizi suçlu buluyorlar. Bu utanmazlıktır, bu aymazlıktır. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının karşısında utanmadan bunları söylüyorlar."

Terör örgütünün annelerin kucaklarından çocukları kaçırdığına dikkati çeken Süleyman Soylu, kız çocuklarını annelerinin kucaklarından alıp dağa çıkartan, ellerine silah tutuşturup, kendi milletine, devletine karşı kullananların çocuk sevgisinden bahsetmeye hakkının bulunmadığının altını çizdi. Soylu, "Biz neler olduğunu biliyoruz, o çocukları, kız çocuklarını dağa getirip dağdaki ağalarına sunuyorlar. Bunu ben hep söylüyorum, orada çocukları taciz ediyorlar, gençleri taciz ediyorlar. Sadece ülkemizi teröristlerden temizlemeyeceğiz, Bu ahlaksızlardan da ülkemizi temizleyeceğiz. Milletimizi bunlardan da kurtaracağız." diye konuştu.Bugün Türkiye'de terörle mücadelede güvenlik kuvvetlerinin çok başarılı operasyonlar sürdürdüğünü anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün bambaşka bir tablo var ortada. Evet terörle mücadele geçmişte de yapıldı. Kırsalda teröristlerle mücadele yapıldı. Onları her yerde ve bir şekilde kovaladılar ve etkisiz hale getirdiler. Ama bugünkü olay çok farklıdır, bilmenizi istiyorum. Dün 23 Nisan'dı, 23 Nisan evet bir bayramdır, ama bütün dünyaya bizim bağımsızlığımızın, bizim özgürlüğümüzün, bizim hürriyetimizin ve bizim ayakta durmamızın ilanıdır 23 Nisan. Dünyada hiçbir kurtuluş savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin nezdinde gerçekleştirilmemiştir. Biz onun için Meclis'imize 'Gazi Meclis' diyoruz. Çünkü karargah olmadık. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu iradeyle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, bugünkü adı, Muğla'da, Aydın'da, o gün rahmetli Adnan Menderes'in de içinde bulunduğu Ayyıldız Çetesi gibi çetelerle birlikte özgürlüğün, bağımsızlığın ve ay yıldızlı bayrağımızın bu semalarda, şanlı ve nazlı dalgalanması mücadelesini ortaya koymuşlardır."

Bugün Güneydoğu'da vatan evlatlarının aynı anlayışla mücadelesini sürdüğünü kaydeden Soylu, "Allah şahittir ki benim bakanlığımın hiçbir kıymeti yoktur. Bugün vatan sevgisinin en yüksek noktasını orada kurşuna ve ölüme karşı özgürlüğümüz ve bu özgürlüğün istikrarı mücadelesini yapan o evlatlarımız göstermektedir. Allah onlardan bin kere razı olsun. Onlara borçluyuz, onlara minnet doluyuz." dedi.

"Dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız"

Birilerinin 2023, 2053, 2071 hedeflerine karşı çıktığına işaret eden Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kendi uçağımızı da yapacağız. Kendi arabamızı da yapacağız ve dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız Allah'ın izniyle" ifadesini kullandı.

Feraset ve asalet sahibi milletin bütün oyunu gördüğünü vurgulayan Soylu, "Dün AB Parlamentosunda ortaya konulan tabloyu biz çok net bir şekilde gördük. Neymiş, biz terörizme biraz daha müsamaha gösteriyormuşuz. Biz terörizmle yıllardan beri çatışıp mücadele ediyoruz. Hem de her türlüsüyle. Ama (Özdemir) Sabancı'yı katleden insanı Avrupa'nın göbeğinde Belçika'da Brüksel'de biz saklamıyoruz. Ey demokrasi diyen Avrupa siz saklıyorsunuz ve teröriste siz sahip çıkıyorsunuz. Bunu saklayamazsınız." diye konuştu.

Avrupa'nın Suriye'deki katliama kayıtsız kaldığını belirten Soylu, şunları söyledi:

"Suriye'de çocuklar katledilirken hiçbir şekilde sesinizi çıkarmadınız. Ne zaman şuradaki denizlerden Avrupa'ya çocuklar gitmeye başladı huzurumuz bozulacak, yaşantımız bozulacak, istihdamımız tehlikeye girecek diye yardım ediyormuş anlayışıyla buralarda dolaşıyorsunuz. Samimi olacaksınız ve Avrupa'nın evrensel değerleri varsa ona sahip çıkacaksınız. Yıllardan beri söylediğiniz demokrasi ile insan hakları temel hak ve özgürlüklerine sahip çıkacaksınız. Bunu yaparken de iki yüzlü bir davranış içerisinde olmayacaksınız. PKK'nın Avrupa'da nereden beslendiğini, hangi dernekler üzerinde beslendiğini, hepsini teker teker biliyoruz. Biz dünyada kendi coğrafyamız içerinde dengeyi sağlamak için bir büyük çabayı ortaya koyuyoruz. Hangi misyonu yüklendiğimizi biliyoruz."

Yeni anayasa çalışmaları

Yeni bir anayasa için çalışıldığını anımsatan Soylu, "Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bilmenizi istiyorum, artık Türkiye yeni anayasasında başkanlık sistemi ile beraber, ama milletimizin kabulü ile milletimizin ortaya koyacağı bir gayret ile yepyeni bir yolculuğa çıkacaktır." dedi.

İstanbul'a boğaz köprüsü yapıldığında bazı kesimlerin bunu istemediğini fakat bugün üzerinden herkesin geçtiğini anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede ikinci boğaz köprüsünü de rahmetli Özal söylerken istemediler. Bu ülkede Keban Barajını da istemediler. Allah'tan Marmaray'ı görmediler yerin altında olduğu için. Eğer onu görselerdi ona da itiraz ederlerdi. Milletimizi anahtarın kendinde olduğu yeni bir sistem ile milletimizi buluşturma zamanıdır. İşte onun adı başkanlık sistemidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement