Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmının iptaliyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların da yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz.

11.08.2016 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmının iptaliyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların da yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Bakan Soylu, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

"Devlet Memurları Kanununda yapılması düşünülen değişikliklerin ne aşamada olduğunun sorulması" üzerine Soylu, 51 yıldır yürürlükte olan bu kanunun değişikliğinin uzun süredir tartışıldığını söyledi.

AK Parti'nin bu kanunun değişmesi yönünde 1 Kasım seçimlerinden önce irade beyan ettiğini vurgulayan Soylu, "1 Kasım 2015'ten itibaren yeni bir gelişme söz konusu değildir. Kamu çalışanı ifadesiyle ortaya koyduğumuz bu kavram, çok uzun zamandan beri hükümetimizin ve ülkemizin gündemindedir. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız devlet personel sisteminde bir değişiklik yapılmasını ortaya koymaktadır. Çünkü devlet kendisini korumak zorundadır. Önümüzdeki süreçte 657'nin statüsü konuşulacak. Milli Güvenlik de dahil olmak üzere bu konuda kılı kırk yararak, yeni bir sistem oluşturmalıyız." diye konuştu.

"76 bin açığa alma"

"Kamuda açığa alınan personel sayısının" sorulması üzerine Bakan Soylu, "76 bin açığa alma, 5 bin civarında kamudan çıkartma var. 76 bin rakamı genel hizmetleri aksatmayacak nitelikte. Bunun da 30 bini öğretmen." karşılığını verdi.

Soylu, "2010 KPSS'nin 'Genel Yetenek ve Genel Kültür' kısmının iptal edildiğinin" anımsatılması üzerine, "Kararın hemen ardından Sayın Başbakanımız, Çalışma ve Maliye bakanlıkları ile ÖSYM'nin bu konuyu çalışması talimatını verdi. Biz de çalıştık. Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının da yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz." bilgisini verdi.

"Tam demokrasiye ulaşmak isteyen ülkeler cesaretlenmiştir"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Soylu, milletin demokrasiye sahip çıkarak, tarih yazdığını vurguladı.

Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasının ve demokrasiye bağlılığının tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar, etrafımızdaki coğrafyada hesap kurmaya çalışanlara yönelik de çok önemli bir korku dalgası oluşturmuştur. Yine başka bir şey söyleyeyim. Bu sadece Türkiye ile ilgili de değildir. Etrafımızdaki coğrafya, Türkiye'nin 15 Temmuz ve sonrası ortaya koyduğu tablodan dolayı cesaretlenmiştir. Tam demokrasiye ulaşmak isteyen ülkeler, cesaretlenmiştir. Halkın iradesinin ne kadar önemli olduğunu ifade eden ve buna ulaşmak için çaba gösteren ülkeler ve milletler cesaretlenmiştir. Türkiye, sadece kendi demokrasisini kurtarmamıştır, demokratikleşme konusunda can atan ülkelere rehber ve yol gösterici olmuştur."

"En düşük şehit maaşı 3 bin 200 lira"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, darbe girişimi karşısında demokrasi öncelik sınavını 100 üzerinde 100 tam puanla geçtiğini dile getiren Soylu, "Rahmetli Menderes, '1950, Türk demokrasisinin ispat-ı rüştüdür' derdi. Türk demokrasisinin başına felaketler geldiği için bu ispat-ı rüştü her zaman yapmak zorunda kalmıştır. Şimdi bu ispat-ı rüştü Türk demokrasisi, Türk siyaseti ve bugünkü Meclis büyük bir anlayışla yerine getirmiştir." dedi.

Darbe girişimi sırasında şehit olan kamu görevlilerinin hem maaşları hem de tazminatlarının tamamının ödendiğini bildiren Soylu, sivil şehitlerle ilgili çalışmaların da yakın zaman içerisinde neticelendirileceğini söyledi.

En düşük şehit maaşının 3 bin 200 lira, en yükseğinin 5 bin 226 lira olacağını vurgulayan Soylu, en düşük malul maaşının 2 bin 300 lira, en yükseğinin ise 3 bin 200 lira olacağını bildirdi.

-Taşeron işçilerin kadroya alınması

Bakan Soylu, "taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin ne aşamada olduğunun" sorulması üzerine ise, "Biz bu konuda geçmiş çalışmalarımızı önemli bir noktaya getirmiştik. Bir, iki konu kalmıştı. Bunu tekrar hükümetimizle ele alacağız. Bunu ele almaya tam zamanın geldiği bir dönemde, 15 Temmuz ile karşılaştık. Acil meselelerin gündemimizden kalkmasının ardından o konuyla ilgili de bir çalışma ortaya koyacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
    12:28 MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
    12:27 Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 gram sentetik uyuşturucu, 409 uyuşturucu hap ve 8 gram esrar ele geçirildi. Olay sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

  • Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor
    12:25 Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor

    Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi tarafından düzenlenecek olan 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nde, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcileri ve 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek. Samsun, sağlık turizmi konusunda önemli bir hizmet ihracatı gerçekleştirmekte olup, zirvenin düzenlendiği ilk yılda 3 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde edilmiştir. Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğu belirtilerek, hedefin yıllık 30 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde etmek olduğu ifade edilmiştir.

  • Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor
    12:24 Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor

    Trabzon'da sağlık turizmi giderek büyüyor. Bu yılın ocak-mart döneminde Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen turistlere 29 farklı hizmet sunuldu. Trabzon'daki hastaneler ve klinikler, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji ve çocuk branşları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizminin ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti ve Trabzon'un bu alanda katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi. Gürcistan, Trabzon için önemli bir pazar olup, Azerbaycan da ikinci sırada yer alıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan planlamalarla Tiflis ve Bakü gibi şehirlerden direkt uçuşlar düzenlenerek sağlık turizmi potansiyeli artırılmaya çalışılıyor. Almanya ve Arap ülkeleri ise orta vadede hedef pazar olarak belirlendi. KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, hastanenin son 1 yılda 4 binden fazla sağlık turizmi hastasına hizmet verdiğini ve bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Hastalar da Trabzon'daki hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

  • Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
    12:24 Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.


Advertisement