Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fettullah Gülen’in maaşının kesilmesiyle ilgili, “Oradaki altı aylık sürenin geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesilmiştir.

20.07.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fettullah Gülen'in maaşının kesilmesiyle ilgili, "Oradaki altı aylık sürenin geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesilmiştir. Maaşının kesilmesini 15 Temmuz akşamı kararlaştırdık" dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda Uluslar arası İşgücü Kanunu Tasarısı görüşmelerine katıldı. Soylu, milletvekillerini sorularını cevapladı. Soylu, darbe girişimini değerlendirerek, "Kimse ordumuzun tamamının izam edecek herhangi bir cümle ortayla koymamıştır. Son derece yanlıştır. Darbe çok tartışılacaktır. Bunun 1960 darbesiyle, 71 muhtırasıyla, 80 darbesiyle aynilikleri, farklılıkları tartışılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri kendi bünyesinde gerçekleştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ele geçirmeye çalışan bir gurup tarafından bir cunta tarafından yapılmaya çalışıldığı açık ve nettir. Bu terörle mücadele eden, kahramanca kendisini ortaya koyan ülkemizin sınırlarını dışarıya karşı koruyan Türk Silahlı Kuvvetlerin tamamının kapsayıcı bir düşünce ortaya koymak hem yanıltıcı hem de ordumuza ve Silahlı kuvvetlerimize büyük bir haksızlığı içermektedir" ifadelerini kullandı.

Çıraklık ile ilgili olarak Soylu, "Kısa vadeli sigorta ödenen çıraklığın uzun vadeli sigortaya bugünkü kanunlarımız, cari kanunlarımız dahilinde elbetteki mümkün değildir. Bu konuda bizim herhangi çalışmamız mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin izinlerinin kaldırılmasına taşeronların dahil olup olmadığına ilişkin soruya Soylu, "Sadece taşeronların dışında devlette çalışanların oluşturduğu bir kapsam söz konusudur. Kamuda çalışan farklı statüdeki memurları, sözleşmelileri, işçileri ve kamu personelini kapsamaktadır" diye konuştu.

Türkiye'de canlı bomba eylemlerinin darbeye zemin hazırlanmasına yönelik bir operasyon olup olmadığına ilişkin olarak Soylu, "Eğer kendinden önceki darbelere bakıldığı zaman, bu çok açık şekilde gözükmektedir. 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsü gördük. Bu darbe teşebbüsünde net belli olmuştur ki, kendinden önceki bir takım toplumsal olayları kışkırtılması aslında darbeye zemin hazırlamak için bir sebep olarak ortaya koyulabilir. bu konuda değerlendirmeler ortaya koyacaktır. Türkiye büyük millet meclisi de önümüzdeki günlerde Grubumuzun vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesi çerçevesinde bu darbenin de sebebini araştıracaktır" ifadelerini kullandı.

Devlet memurlarının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin olarak sorulan soruya ise Bakan Soylu, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 125.-137. Maddeleri çerçevesinde bu işlemler gerçekleştiriliyor. Fethullahçı terör Örgütü yapılanması ile ilgili devlete sızmışların tespitine yönelik bütün bakanlıklarımız çalışmalar yapmışlardır. Bu konuda hazırlıklarımız var" diye cevap verdi.

Fettullah Gülen'e emekli maaşı ödenmesine ilişkin olarak ise Soylu, "Bu terör örgütünün başı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sosyal güvenlik Kurumu'ndan emekli maaşı almaktaydı. Arkadaşlarımız tetkik ettiler. Nasıl bir şekilde bunun önüne geçilebilir diye. 17 Temmuz akşamı saat 23 civarlarında bu konuda tekrar maaşının alındığı ve devam ettiği bilgisine ulaştılar. Bunun üzerinden yurtdışında bulunan, devletten maaş alan bir kişinin bizim istememiz halinde altı ayda bir ilgili konsolosluğa giderek kendisinin orada varlığını ve yaşadığını beyan etmesini gerektiren bir uygulama nedeniyle bunun oradaki altı aylık sürenin geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesilmiştir. Maaşının kesilmesini 15 Temmuz akşamı kararlaştırdık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement