Çalıştaya Destek Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Çalıştaya Destek Çağrısı

Çalıştaya Destek Çağrısı

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (TAVZ-DER) Başkanı Murat Soysal, dernek olarak “Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm” çalıştayını desteklediklerini ifade ederek, SKT’lara da destek çağrısında bulundu.

04.03.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (TAVZ-DER) Başkanı Murat Soysal, dernek olarak "Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm" çalıştayını desteklediklerini ifade ederek, SKT'lara da destek çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da 7-8 Mart'ta düzenlenecek olan 'Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı' ile ilgili basın açıklaması yapan Soysal, dernek olarak her türlü sorunun çözümünde insani ve İslami ölçülerin sağlıklı sonuçlar getireceğine inandıklarını kaydetti. Soysal, "Hiçbir sorun yoktur ki bu hak ve adalet çizgisinde hareket etmekle çözülmemiş/çözülmeyecek olsun. Bu sorun yönetsel, sosyal, siyasi, ekonomik, ahlaki olsun, fark etmez. Diğer algı ve yaklaşımlarda pansuman ve yama anlayışı olduğu için çözüm sağlıklı ve sürekli olmuyor. İnsani ve İslami çözüm de ise hikmet, ufuk, genişlik ve yapıcılık var. Bugün en büyük sorun olarak önümüzde duran Kürt sorunu ancak İslami referansla çözülür. Bu sebeple bizde Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği olarak 7-8 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak 'Kürt Sorununa İslami Çözüm Çalıştayı'na destek veriyoruz. Bunun yanında gerçek manada bu sorunun çözümünü isteyen İslami STK'ları da bu çalıştaya destek vermeleri noktasında davet ediyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalıştaya Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement