Çaltılı Köyüne Çok Amaçlı Bina - Son Dakika
Yerel

Çaltılı Köyüne Çok Amaçlı Bina

Çaltılı Köyüne Çok Amaçlı Bina

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesine bağkı Çaltılı köyünde çok amaçlı binanın temel atma töreni gerçekleşti.

15.11.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesine bağkı Çaltılı köyünde çok amaçlı binanın temel atma töreni gerçekleşti.

Çaltılı köyünde, içerisinde misafirhane, kütüphane, köy odası, muhtarlık odası, kahvehane, Kur'an kursu, köy tarihi müzesi bulunacak olan çok amaçlı binanın temel atma töreni yapıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Köy Muhtarı Kamber Yörük ve köy sakinlerinden Osman Arslan gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve Milletvekili Şükrü Nazlı'da yapılan yatırımlarla ilgili birer konuşma yaptılar. Açılış töreni sonrası Kurban kesimi gerçekleşti ve kesilen kurban hayır kurumuna bağışlandı.

Köy halkına ikramlarda bulunulmasının ardından Köy tarihi ve kültürünün tanıtıldığı müze davetliler tarafından ziyaret edildi.

Çaltılı Köyünde, Bahar aylarında düzenlenen Bakla ve Bahar şenliklerinin tanıtım için oldukça etkili olduğunu belirten köy sakinlerinden Osman Arslan yaptığı açıklamada, "Yöre halkının kaynaşmasında etkili olan ve festival birçok televizyon programlarında da yer aldı. Kütahya'da düzenlenen en eski bakla ve bahar festivali köyümüzde gerçekleşiyor. Kütahya ilinin kültürel açıdan gerek yurt içerisinde ve yurt dışında tanıtımı yapılan programlar ile yöremiz tanıtılıyor. Bu nedenle bu festivale yöremizin tanıtılması için destek verilmesi gerekiyor" dedi.

Gerçekleştirilen törene Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Ak Parti Balıköy Belde Başkanı Recep ŞabanToy, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Karaboğa, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Temel, İl genel Meclisi Üyeleri, İlçe özel idare Müdürü Necati Derin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Hüseyin Taktakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaltılı Köyüne Çok Amaçlı Bina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement