Cam Bilimi ve Teknolojisinde Yüksek Lisans Programı - Son Dakika
Güncel

Cam Bilimi ve Teknolojisinde Yüksek Lisans Programı

Cam Bilimi ve Teknolojisinde Yüksek Lisans Programı

Gebze Teknik Üniversitesi ve Şişecam Topluluğu, cam sektörüne yönelik çözüm üretmek ve sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, cam bilimi ve teknolojisi yüksek lisans programı açmaya hazırlanıyor.

27.05.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesi ve Şişecam Topluluğu, cam sektörüne yönelik çözüm üretmek ve sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, cam bilimi ve teknolojisi yüksek lisans programı açmaya hazırlanıyor. Programa katılmak isteyenler 6 Haziran'a kadar başvuru yapılabilir.

Hem teorinin hem de uygulamanın olacağı cam bilimi ve teknolojisi yüksek lisans programında teorik bilgilerin Gebze Teknik Üniversitesi tarafından verileceğini, uygulama imkanının ise Şişecam tarafından sağlanacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün "Özellikle lisansüstü programlarının gücü ile URAP'ın yayınladığı endekste Türkiye'nin en iyi 4'üncü Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınladığı Girişimcilik Endeksi'nde ise Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında birinci olan üniversitemiz, camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu ile böyle bir anlaşma imzalamaktan ve alanında tek olan bu yüksek lisans programını açmaktan büyük mutluluk duyuyor. Üniversite-sanayi iş birliğinin gerçek bir örneği olacak bu yüksek lisans programı sayesinde doğrudan endüstrinin ihtiyacı olan programların açılması yolunda bir adım atılmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Cam Bilimi ve Teknolojisinde Yüksek Lisans Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement