Cam İşçileri Greve Başladı - Son Dakika
Güncel

Cam İşçileri Greve Başladı

Cam İşçileri Greve Başladı

Eskişehir’de bir cam fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesinde uzlaşılamamasını gerekçe göstererek grev başlattı.

20.06.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bir cam fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesinde uzlaşılamamasını gerekçe göstererek grev başlattı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Şişecam Paşabahçe Cam Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nde çalışan yaklaşık bin 300 işçi, Kristal-İş Sendikası öncülüğünde, toplu iş sözleşmesinde uzlaşılamamasını gerekçe göstererek fabrika önünde greve başladı.

Başlatılan grevle alakalı açıklamalarda bulunan grev sözcüsü Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, 24. toplu iş sözleşme sürecinin Şişecam işvereninin uzlaşmaz tutumu ile tıkandığını öne sürerek, grev haklarını kullanmak durumunda kaldıklarını söyledi. Eşe dosta mahkum olmadan yaşayabilecekleri bir düzeye ulaşmak istediklerini belirten Akyazı, "Aşkla, şevkle cama hayat veren cam işçileri, makinelerini, işlerini durdurarak aynı aşkla ve aynı şevkle fabrikamızın kapısına çıkmıştır. Cam işçisi toplu sözleşme sürecinde sadece insanca yaşayacağı bir ücret ve kazanılmış haklarının devam ettirilmesini istemiştir. Gece gündüz demeden çalışarak, üreterek Şişecam'a ve Türkiye'ye değer katan cam işçisi pahalılığın, enflasyonun ve yüksek kesintilerin erittiği gelirlerini eşe dosta mahkum olmadan yaşayabileceği bir düzeye çıkarılmasını istemiştir" dedi.

Akyazı, "Grev işçinin okuludur" diyerek şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme masası kurulmadan önce Şişecam'ın dünya üçüncülüğünü, İş Bankası'nın karlılığını ballandıra ballandıra anlatan şirket yöneticilerini, bu büyüklüğün en aziz hissedarlarının sesine kulak vermeye davet ediyorum. Yıllardır Eskişehir cam işçisini yoksullukla terbiye edenler, grevde cam işçisinin yılgınlığa düşeceğini bekleyenler bu yanılgılarını grev alanının bayram yerine dönüştüğünü görünce anlayacaklardır. Grevi yaşatacağız çünkü grev işçinin okuludur. Biz Kristal-İş Sendikası olarak söz ve karar işçinindir. İlkelerimiz gereği bu işçilerin yanında omuz omuza grevi başarıya ulaştırmak, cam işçisinin haklarını almak ve geliştirmek için her türlü mücadelenin içinde olacağız. Cam işçisini bilenler bilir, bilmeyenler de tanıyacak."

İşçilerin fabrika önündeki grevi halaylarla, türkülerle devam ediyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cam İşçileri Greve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement