Cam Objeler Onların Elinde Yeniden Şekilleniyor - Son Dakika
Güncel

Cam Objeler Onların Elinde Yeniden Şekilleniyor

Cam Objeler Onların Elinde Yeniden Şekilleniyor

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla ev hanımlarının hem meslek sahibi olmasını hem de ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek oluyor.

15.07.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla ev hanımlarının hem meslek sahibi olmasını hem de ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek oluyor. Cam süsleme kursuna katılan kursiyerler, cam objelerin üzerine yaptıkları süsleme ile onlara yeni bir görünüm kazandırıyor.

Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde açılan cam süsleme kursu kursiyerleri, cam objelerden yeni ürünler ortaya çıkartıyor. Kursa katılanlar cam şekerlik, cam bardak ve birçok cam objeye önce desen yapıştırıp istedikleri şekli verdikten sonra kumlama ve fırınlama işlemlerinin ardından ürüne farklı bir estetik güzellik kazandırıyor. Daha çok ev hanımlarının katıldığı kursta kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Kursiyerler burada ürettikleri ürünleri isterlerse hediye olarak sevdiklerine sunmanın yanında satışını yaparak da kendileri için gelir elde edebiliyor.

"MESLEK SAHİBİ OLARAK BU İŞTEN PARA KAZANABİLİYORLAR"

Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, kursun amacının ev hanımlarını meslek sahibi edindirerek onların ev ekonomilerine destek olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi olarak cam süsleme ve kumlama kursları açıyoruz. Bu kurslarımızda kursiyerlerimize cam üzerine desen yapıştırma, onu kumlama ve fırınlama yöntemiyle satışa hazır hale getirmeyi öğretiyoruz. Burada kursiyerlerimize bu ürünleri yaptırıp piyasaya satmalarını ve oradan bir gelir elde etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Onun dışında verilen siparişleri yapıp para kazanıyorlar. Cam çok kıymetli ve kullanılabilirliği olan malzemeler. Bu kurslar ile birlikte ev kadınlarına veya öğrenmek isteyenlere bu mesleği öğretip evde yaparak da arkadaşlarına hediye etmelerini veya gerekirse bu işten para kazanmalarını istiyoruz. Hobi olarak yapıp da evlerde görsel olarak da bu malzemeleri kullanabilirler" dedi.

"CAM OBJELER KADIN ELİYLE YENİ BİR ESTETİK KAZANIYOR"

Kurs eğitmeni Metin Şahin, cam objelerin kadın eliyle yeni bir estetik kazandığını ifade ederek, "Meslek edindirmek için bu kursları açtık. Burada cam üzerine kumlama, altın ve platin işleme yapıyoruz. Bunun amacı emeği nakde çevirmek. Buradaki kursiyerlerimiz işi öğrendiği zaman yaptıkları ürünleri dışarıya pazarlayarak kendilerine bir gelir elde ediyor. Cam olan çeşitli objelerin üzerine desen yerleştirerek kumlama ile ürünlerimizi ortaya çıkartıyoruz. Kursiyerlerimiz genellikle ev hanımları veya emekliler oluyor. Yapılan iş çok fazla maliyeti olmayan bir iş. Sadece kurslarımıza gelerek isteyenler rahatlıkla bu mesleği öğrenebilirler. Bir cam objeyi aldığımız zaman folyoyu promtera vererek şekli çıkartarak objenin üzerine yapıştırıyoruz. Yapıştırma işleminin ardından kumlama makinesi ile kumladıktan sonra banyo kısmına geçerek sıcak su ile banyo yaptırdıktan sonra folyo kabarıp çıktığı zaman şeklini alıyor. Şekli alan objeyi altın veya platin sıvı malzeme ile boyayıp fırına veriyoruz. Fırında 650-700 santigrat derecede bir gece kaldıktan sonra altın halini alıyor. Bu işlemden sonra eskitme işlemi ile ürünü ortaya çıkartıyoruz" diye konuştu.

Kursa severek geldiğini ve çok güzel şeyler öğrendiğini söyleyen kursiyer Gözde Hinnab, "Kumlamanın nasıl olduğunu öğrendik. Aldığımız deseni cama yapıştırmayı. Camı hazırlamayı öğrendik. Sonunda hediyelik eşyalar ortaya çıkarttık. Kurstan çok memnunum, hocalarımız çok yardımcı oluyor. İsteyen herkes gelip rahatlıkla öğrenebilir. Çok zevkli ve çok kolay bir iş" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cam Objeler Onların Elinde Yeniden Şekilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement