Cam Yeniden Cam Projesi" - Son Dakika
Güncel

Cam Yeniden Cam Projesi"

Bağcılar Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Cam Yeniden Cam Projesi" kapsamında, öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi.

24.05.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Cam Yeniden Cam Projesi" kapsamında, öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye çevreyi korumak ve atıkları değerlendirmek için projeler hazırlıyor. Toplanan çöpler arasındaki katı atıkların geri dönüşümünün sağlanması için inşa edilen Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'nin hizmet verdiği ilçede, çevre bilincini geliştirmeye yönelik eğitici ve öğretici çalışmalar da devam ediyor.

Bağcılar Belediyesi ile ÇEVKO işbirliğiyle hazırlanan "Cam Yeniden Cam Projesi" kapsamında okullarda öğrencilere uygulamalı ve görsel eğitimler verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, evsel ve katı atıkların değerlendirilmesi için önemli projeler geliştirerek hizmete sunduklarını belirtti.

Sıvı atık yağ dönüşümünü gerçekleştirdiklerini, yağ toplama makinelerinin her ay iki kez temizlendiğini ifade eden Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Bu atık sıvı yağları Gebze Dilovası'ndaki geri dönüşüm tesislerine gönderiyoruz. Burada tortusu ve suyu ayrıştırılan yağlar sigaradan daha az karbonmonoksit gazı içeren bio-dizel yakıta dönüştürülüyor. Camın dönüşümünün çevreye ve ekonomiye faydasının anlatıldığı 'Cam Yeniden Cam Projesi'nin de ayrı bir önemi var. Eğitimlerde öğrencilere atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve en iyi temizliğin kirletmemek olduğu bilinci veriliyor."

Eğitim

Proje için hazırlanan düzenekte ilk olarak renkli veya renksiz boş bir şişe cam kumbaraya bırakılıyor. Bu sırada dikkat çekmesi amacıyla kumbaradaki ışık yanıp sönüyor.

Bu işlem devam ederken, şişenin dönüşüm safhalarıyla ilgili olarak öğrencilere görsel bilgiler veriliyor. Kırılan şişenin fırında eritilerek cam damlacıkları halinde kalıplara dökülmesi gösteriliyor.

Sembolik olarak anlatılan sistemin işleyişi, içinde meyve suyu olan yeni bir şişenin bölmeden çıkmasıyla son buluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cam Yeniden Cam Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement