Cameron: Türkiye'nin Hava Sahasını Koruma Hakkına Saygı Gösterilmeli - Son Dakika
Güncel

Cameron: Türkiye'nin Hava Sahasını Koruma Hakkına Saygı Gösterilmeli

Cameron: Türkiye\'nin Hava Sahasını Koruma Hakkına Saygı Gösterilmeli

İngiltere Başbakanı David Cameron, düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili olarak, Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

25.11.2015 15:28  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili Türkiye'nin haklı olduğunu dile getirdi.

AVAM KAMARASI'NDA SORULARI YANITLADI

İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta düzenlenen "Başbakan'a Sorular" (PMQ) oturumunda konuşan Cameron, Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle dün düşürülen savaş uçağıyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

"HAVA SAHASINI KORUMA HAKKINA SAYGI GÖSTERMELİYİZ"

Olayla ilgili bütün olguların henüz netleşmediğini belirten Cameron, "Fakat biz nasıl kendi hava sahamızı savunuyorsak, Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkına da saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"SURİYE'DE KARA GÜCÜMÜZ ÖSO VE KÜRT GÜÇLERİ"

Bir milletvekilinin Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele kapsamında karada hangi ülkelerden birliklerin görev alabileceğiyle ilgili düşüncesini sorması üzerine de Cameron, "Suriye'de, IŞİD'i ortadan kaldırmada bizimle çalışacak kara gücü halihazırda var. Özgür Suriye Ordusu ve Kürt güçleri. Tabii ki kapsamlı bir kara gücü ancak ülkede siyasi bir çözüme ulaşıldığında oluşacak" yanıtını verdi.

"MÜTTEFİKLERİMİZLE BİRLİKTE EYLEME GEÇMEMİZ LAZIM"

"IŞİD'in teşkil ettiği ciddi problemi sadece hava operasyonuyla çözebileceğimizi savunmak aklımdan geçmez" ifadesini kullanan Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok açık ki Suriye'de siyasi bir çözüme ve IŞİD'e karşı bizimle hareket edecek bir hükümete ihtiyacımız var. Ancak bu parlamentonun yarın değerlendirmesi gerekecek sorun şu: Eyleme geçmek için Suriye'de siyasi çözümü beklemeyi kaldırabilir miyiz? Benim görüşüme göre bunu bekleme lüksümüz yok. Çözüm için elimizden geldiğince çok çalışabiliriz ama şu anda müttefiklerimizle birlikte eyleme geçmemiz lazım. Çünkü burada ülkemizi ve insanlarımızın güvenliği söz konusu."

5 DAKİKADA 10 KEZ UYARILAN RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cameron: Türkiye'nin Hava Sahasını Koruma Hakkına Saygı Gösterilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Türkiye: helal olsun Türkiye deki vatan haini lerden bin kat iyiysin 13 1 Yanıtla
  • Jx: Türkler ölüme gülere gider vatanı için 12 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SAĞ KANATTA RANTİYECİ SİYONİST İLLUMİNATİ AMERİKA VE İSRAİL İN ORTADOĞU VE BÜYÜK İSRAİL PROJESİ SOL KANATTA RUSYA DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA ZİKRETTİĞİM GİBİ RANTİYECİLERİN ASIL AMACI KİŞİLER İNSANLAR VE TOPLULUKLAR DEĞİLDİR ASIL OLAN GAYE VE AMAÇLARI TÜRKİYE VE ORTADOĞUNUN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARINI ELLERİNE GEÇİRİP DÜNYAYA HÜKMETMEK OLACAKTIR... İLLUMİNATİ... 6 1 Yanıtla
  • a sahin eroglu: bizdeki donmeler cok korkmus putinden soyunu arastirmak lazim turk korkmaz yasasin buyuk turkiye imparatorlugu vayan sevgisi imandandir mallariniz ve canlarinizla cenneti satın alin diyor allahurrahman 1 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SAĞ KANATTA RANTİYECİ SİYONİST İLLUMİNATİ AMERİKA VE İSRAİL İN ORTADOĞU VE BÜYÜK İSRAİL PROJESİ SOL KANATTA RUSYA DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA ZİKRETTİĞİM GİBİ RANTİYECİLERİN ASIL AMACI KİŞİLER İNSANLAR VE TOPLULUKLAR DEĞİLDİR ASIL OLAN GAYE VE AMAÇLARI TÜRKİYE VE ORTADOĞUNUN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARINI ELLERİNE GEÇİRİP DÜNYAYA HÜKMETMEK OLACAKTIR İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ... 2 0 Yanıtla
  • tamam: Sirrr ta bi bu cakk daha 0 1 Yanıtla
  • allah akıl fikir versinn: büyük israil kurulmasını istiyosanız esed devirin ve destekleyin ama rusya iran suriye bence en iyisini yapıyorr ama sizde bunu anlicak kafa varmı orasını bilemicemm asıll düşmanlarıınızı görünn çıkarın at gözlünüü 1 0 Yanıtla
  • ÇAĞRI: Sayın Vatandaşlarım.Vatanımız AKP sayesinde bir uçuruma gelmiştir.Tahmin ediyorum ki,ok yaydan çıktı.Bugün veya yarın Rusya ile kapışabiliriz(İnşallah olmaz).Fazla uzatmayacağım.Yurtdışından ve yurtiçinden bu AKP ,yi destekleyenleri,İktidara getirenleri Vatan ve Milletimizi korumak için gidip silahlanmalarını, arz ederim.Saygılarımla. 0 0 Yanıtla
  • allah akıl fikir versinn: ulaannn hiç kafanız çalışmazmı sizin ya esad düşerse büyük israiiil kuruluurrr neyi görmüyosunuz bu ap birlinden bize ne zaman fayda gelmişte şimdi geelcek acaba bir düşünün neden esad devirmek istiyolar bikere düşnün ya allh rızası için aklınızı çalıştırım esed düşerse istedikleri gibi at koşturcaklar 0 0 Yanıtla

Advertisement