Cami ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Cami ve Din Görevlileri Haftası

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Dinimiz gençlerin iye yetiştirilmesine büyük önem vermiştir” dedi.

13.10.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Dinimiz gençlerin iye yetiştirilmesine büyük önem vermiştir" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Camilerimiz tarihte sosyal ve kültürel boyutlarıyla hayatın merkezinde yer almıştır. Sosyal, kültürel ve ekonomik doku, camilerimizin çevresinde şekillenmiş, şehir merkezlerinde her zaman birer cami yer almış, din görevlilerimiz ise cami merkezli toplumun danışmanı, rehberi, arabulucusu olmuştur. Selatin Camilerimiz, yüzyıllardır, birer kandil gibi yolumuzu aydınlatmış, kardeşliğimize mekan, ilme zemin olmuştur. Nice alimler, nice kanaat önderleri, camilerimizden yükselen ilim ışığı altında yetişmişler ve nesillere örnek olmuşlardır" dedi.

"Dinimiz gençlerin iye yetiştirilmesine büyük önem vermiştir" diyen Polat, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl "Cami ve Gençlik" temasını işliyor. Bu yerinde ve güzel tema için Diyanet İşleri Başkanlığımızı kutlarım" ifadelerini kullandı.

İletişim kanallarının neredeyse sınırsız bir şekilde açık olduğu çağımızda, gençliğimiz, hemen her türlü akımın tesirlerine açık bir şekilde yetişmektedir diyen Başkan Polat, "Bu tesirler, bilgilenme anlamında faydalı sonuçlara yol açtığı gibi, bugün tüm dünyanın şikayetçi olduğu ahlaki zaafiyetlere de neden olmaktadır. Dinimizin gençlerin yetiştirilmesine ne kadar büyük önem verdiğini düşündüğümüzde, onlara iyi ile kötü arasındaki farkı en doğru kaynaktan vermenin hepimizin sorumluluğu olduğunu anlarız. Bu görevi en küçük birimden, aileden başlayarak yerine getirmemiz gerektiği gibi, toplumsal bir sorumluluk olarak da ele almalıyız. Bu anlamda camilerimiz ve din görevlilerimizin önemi bir kat daha artmaktadır. Tarihte olduğu gibi, çocuklarımızı ve gençlerimizi cami merkezli bir sosyal hayata hazırlayabilirsek, geleceğimizden büyük ölçüde emin olabilir, huzurumuzu ve kardeşliğimizi sürdürebiliriz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cami ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement