Camiler Çocuk Sesleriyle Şenleniyor - Son Dakika
Güncel

Camiler Çocuk Sesleriyle Şenleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvikili Murat Koç, Bornova'nın Atatürk Mahallesi'nde hayırsever Hacı Uslu tarafından yaptırılan Hacı Uslu Camii'ni ziyaret etti.

22.07.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahabe Camii Yaptırma - Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Gökhan Yorulmaz tarafından karşılanan Koç, cami bünyesinde açılan kuran kursunda eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

Kuran-ı kerim okumasını öğrenen çocuklarla tek tek ilgilenen Murat Koç, caminin projesi bakımından İzmir'de örnek teşkil ettiğini belirterek "Çocuklarımızın kuran-ı kerimi öğrenmesi bizim gururumuzdur. İzmir Müftülüğü tarafından organize edilen bu kurs projesini herkesin desteklemesi gerekir. Çocuklarımızı camiyi sevdirmek kadar güzel bir şey olamaz, her camide açılan yaz kuran kursları sebebiyle İzmir Müftülüğünü teşekkür ediyorum. 2013 yılının Eylül ayında yapımına başlanan ve 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılan bu caminin ayrı bir özelliği de bünyesindeki sosyal alanlarıyla çocukların ilgisini çekmektedir, çocuklarımızı camileri sevdirmenin bir yolu da bu tür sosyal imkanları oluşturmaktan geçiyor, Sahabe Camii Yaptırma - Yaşatma ve Koruma Derneği çok güzel bir organizasyon ile bölgede yaşayan çocukların camiye gelmesini sağlamıştır. Bu kurslar sayesinde çocuklarımız sokaklarda kurulan tuzaklardan kurtulmuş oluyor. Buralarda spor ve oyun oynayarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Çocuklarımızın okulların tatile girmesiyle bu kurslara katılıp, çeşitli etkinliklerle hem eğlenmeleri hem dini bilgilerini öğrenmeleri hem de kuran-ı kermi okumaları takdire şayandır." şeklinde konuştu.

Çocuklara öğle yemeği ve çeşitli ikramların yapıldığı camiye tekrar ziyaret edeceğini belirten Murat Koç, başarılı olan öğrencilere hediye verilecek olmasının da çocukların azmini artırdığını dile getirdi.

ÇİFTE MİNARELİ CAMİ

Bornova'nın genç mimarlarından Ahmet Türkyılmaz tarafından bedelsiz hazırlanan proje ile ve hayırseverlerin de verdiği destekle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın istediği tüm kriterleri barındıran, 2 bin 290 metrekarelik alanda 800 metrekareye 2 katlı inşa edilen çifte minareli Hacı Uslu Camii'nin müştemilatı dahilinde spor kompleksi, meslek edindirme kursu, engelli mescidi, sağlık tesisi, taziye evi ve çocuk yuvası da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Camiler Çocuk Sesleriyle Şenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement