Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Vali Şahin, Dar'ül Hadis Camisi İmamı Eroğlu'nu altınla ödüllendirdi.

13.10.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu'nu "işini en iyi şekilde yaptığı için" altınla ödüllendirdi.

Şahin, Edirne Halk Eğitim Merkezindeki programda imamların camilere sıkışıp kalmaması, çevrelerine de açılması gerektiğini söyledi.

Din görevlilerinin "namaz kıldırma memurları" olmadıklarını ifade eden Şahin, "Camilerin ihata duvarlarına sıkışıp kalan imam, din görevlisi işini iyi yapmıyor demektir. Bence gitsin başka iş yapsın" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de gelecek yıl Cami ve Din Görevlileri Haftası'nın genel kutlamasının Selimiye Camisi'ne yakışacağını ifade etti.

Din görevlileri adına Avarız Köyü Camisi İmamı Mustafa Altın, Kur'an Kursu öğreticisi Nebiye Yaz, emekli imam Ahmet Dugan ile Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, din görevlilerinin önemine ilişkin konuştu.

Daha sonra Vali Şahin, camilere katkılarından dolayı iş adamı ve Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay'ı plaket, "işini en iyi yapan imamlardan" olduğu gerekçesiyle de Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu'nu yarım altınla ödüllendirdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement