Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet Sen Kütahya Şube Başkanı Kocaçoban: "Din görevlileri her gün her saatte hizmet etmeyi kendilerine şiar edinmişlerdir.

14.10.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, "Din görevlileri her gün her saatte hizmet etmeyi kendilerine şiar edinmişlerdir. Bunun en güzel örneğini toplumsal olaylarda görürüz. Herkes bayramda tatile çıkarken din görevlileri görevinin başındadır" dedi.

Kocaçoban, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerin İslam dini ile birlikte insan hayatındaki yerini aldığını ve yeryüzünün ilk mabedinin Kabe olduğunu anımsatarak, "Camiler İslam tarihi boyunca çok önemli fonksiyonlar icra etmişlerdir. Bazen sığınılan güvenli bir mekan, bazen açların doyurulduğu imarethane, en önemlisi de geleceğimizi aydınlatan alimlerin yetiştiği medreseler olmuşlardır" diye konuştu.

Din görevlilerinin fedakarca görevlerini ifa ettiklerini belirten Kocaçoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Din görevlileri her gün her saatte hizmet etmeyi kendilerine şiar edinmişlerdir. Bunun en güzel örneğini toplumsal olaylarda görürüz. Herkes bayramda tatile çıkarken din görevlileri görevinin başındadır. Herhangi birimizin bir yakını vefat etse en yakınında din görevlisi vardır. Meydana gelen doğal afetlerde kendisi de afetzede olmasına rağmen yine halkımızın dertlerini paylaşmak durumundadır. Din görevlisi bazılarına ilim öğreten bir hoca, bazılarının dertlerine çare olmak için dert dinleyen bir can dostu, bazılarının acı ve kederini paylaştığı gönül adamı, bazılarına da yol gösteren güvenli bir kılavuzdur."

Kocaçoban, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın camialarına hayırlı olması temennisinde bulundu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement