Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet Sen Simav Temsilcisi Uyar: " Mevzuat ve yönetmeliklerden gelen bazı sıkıntılar halka hizmette sorun oluşturuyor" "Bırakın din görevlisi olarak sorunlarımızı duyurmayı, görev yaptığımız camilerdeki cemaatlerin makul isteklerini bile hayata geçirmekte zorlanıyoruz"

14.10.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Simav Temsilcisi Raşit Uyar, "Mevzuat ve yönetmeliklerden gelen bazı sıkıntılar halka hizmette sorun oluşturuyor. Bırakın din görevlisi olarak sorunlarımızı duyurmayı, görev yaptığımız camilerdeki cemaatlerin makul isteklerini bile hayata geçirmekte zorlanıyoruz" dedi.

Uyar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kendileri için sıradan bir gün olarak geçiştirildiğini iddia etti.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bir hafta gecikmeyle kutlandığını belirten Uyar, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi hemen hemen her meslek gurubu için ülkemizde kutlama günleri var. Öğretmenler, doktorlar, hemşire günleri gibi. Devlet adına halka hizmet veren bu meslek gurupları yıl içinde kendileri için düzenlenen özel günde mesleki sorunlarını dile getirerek üst makamlara ulaştırma fırsatı yakalarken ne yazık ki din görevlileri olarak bizler sesimizi duyuramıyoruz. Her meslek grubunun olduğu gibi din görevlilerinin de çözüm bekleyen mesleki sorunları var. Mevzuat ve yönetmeliklerden gelen bazı sıkıntılar halka hizmette sorun oluşturuyor. Bırakın din görevlisi olarak sorunlarımızı duyurmayı, görev yaptığımız camilerdeki cemaatlerin makul isteklerini bile hayata geçirmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle kırmadan, dökmeden, karşılıklı diyalog ortamı oluşturulmasını, din görevlilerinin de devletin bir çalışanı olduğunun bilinmesini istiyoruz." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement