Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Siirt Müftüsü Arvas: "Camiler sadece ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir"

16.10.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, "Camiler sadece ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir" dedi.

Müftülük tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolasıyla düzenlenen "Cami ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Kültür Merkezindeki konferans Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Arvas, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, camilerin toplanma, mescitlerin de secde yeri olduğunu belirterek gençleri camilere beklediklerini söyledi.

"Geleceğin teminatı olan gençlerin fenni ilimlerin yanında manevi eğitimlerine de katkı sağlayacak bu konferansı anlamlı buluyorum" diyen Arvas, şunları kaydetti:

"Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlileri çok önemli bir misyonu yerine getirecek. Camiler sadece ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir."

Arvas, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle Türkiye'deki dini hayata ilişkin hazırlanan araştırmaya değindi.

Açılış konuşmalarının ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, verdiği konferansta Hz. Muhammed'in gençlere çok güvendiğini, bu kapsamda toplumda gençlere gereken önemi verilmesini istediğini söyledi.

"Hedefimize ulaşmak için camilerimizi gençlerimiz için cazip kılmalıyız" ifadelerini kullanan Erdemci, bunun için herşeyin gençlerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Erdemci, kadınların da camiye yönlendirilmesi gerektiğini anlatarak, "Din görevlilerimiz gençleri anlamaya çalışmalıdır" diye konuştu.

Konferansın sonunda Arvas, Prof.Dr. Erdemciye katkılarından dolayı bir plaket verdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement