Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Mardin'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Hatuniye Medresesi Kız Meslek Lisesi öğrencilerine ve kadınlara yönelik konferans verildi.

18.10.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Hatuniye Medresesi Kız Meslek Lisesi öğrencilerine ve kadınlara yönelik konferans verildi.

Mardin Müftülüğü toplantı salonunda bayan vaiz Halise Ünal tarafından verilen konferansta Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl belirlediği cami ve gençlik teması işlendi.

Ünal, peygamber efendimizin gençlere verdiği önemin altını çizerek, onlara çeşitli vesilelerle verdiği sorumlulukları hatırlattı.

Kadınların ve özellikle gençlerin camilere gelmesi için teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Ünal, şöyle dedi:

"Mescidi nebevi sadece erkeklerin namaz kıldığı ve ibadet ettiği bir mekan değildi. Peygamber efendimiz kadınların ve çocukların camiye gelmesi için teşviklerde bulunur ve kadınların da mescide gelmesi için düzenlemeler yapardı. Günümüzde camiler geçmişteki fonksiyonlarını kaybetmiş, kadınların, çocukların ve gençlerin Asr-ı sadette olduğu gibi camiye gelmeleri teşvik edilmeli, camiler tekrar eğitim ve öğretimin merkezi haline getirilmelidir."

Konferanstan sonra hafızlık eğitimini tamamlayan kadın hafızlara belgeleri verildi. Ayrıca konferansa katılanlara cami ve gençlik kitabı hediye edildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement