Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Taşova ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

12.10.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Amasya Müftüsü İsmail İpek, Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, Taşova Meslek Yüksekokulu Müdürü Burak Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Kaymakam Kurnaz, "Cami Türkçeye Arapça'dan geçen bir sözcüktür. Cem, 'toplanma, bir araya gelme' kökünden gelen cami sözcüğü, 'toplayan, bir araya getiren' demektir. İslam dininin ibadethaneleri olan camilerimiz bizleri, Müslümanları bir araya getiren, toplayan mekanlardır. Bu nedenle camiler birleştiricidir. Toplumu birleştiren mekanlardır. Ayrıştırıcılığa değil, bütünleştirmeye hizmet eden mekanlardır. Bu özelliğe ile camilerimiz ülkemizde milletimizin, dünyada İslam toplumunun birliğine hizmet eden mekanlardır" diye konuştu.

Kurnaz, şöyle devam etti:

"Bu nedenle siz din görevlilerinin görev ve sorumlulukları ağırdır. Sizler camilerde ev sahibisiniz ve toplumun her kesiminin camilere gelmesine, camilerde buluşmasına, birlik olmasına vesile olmalısınız. Bilmelisiniz ki camilerimiz sadece namaz kılınan, ibadet edilen mekanlar değildir. Ve sadece erkeklerin gelebildiği mekanlarda değildir. Kıymetli din görevlilerimiz, sizler camilerde sadece namaz kıldıran devlet memurları değilsiniz. Hayatının 24 saati toplumun gözü önünde olan insanlarsınız, cemaatin örnek aldığı, kendisine rol model yaptığı insanlarsınız. Bir hareketiniz veya bir sözünüzle toplumda doğru uygulamaya da yanlış uygulamaya da sebep olabilecek insanlarsınız. Öyle bir görev icra ediyorsunuz ki sorumluluğu sadece kendinizi değil, cemaatinize, hatta çok daha büyük toplum kesimlerine mal olabilecek bir görev icra ediyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Taşovamı'za, Amasya'mıza, ülkemize ve İslam dünyasına hayırlı olmasını diliyorum."

Program Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman'ın konferansı ile devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement