Camiler ve Türbeler Şehri Bursa'yı Anı Tur ile Gezin - Son Dakika
Basın Bültenleri

Camiler ve Türbeler Şehri Bursa'yı Anı Tur ile Gezin

Camiler ve Türbeler Şehri Bursa\'yı Anı Tur ile Gezin

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden olan Bursa, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olma özelliğini taşır. Osmanlı mimarisinin yoğun şekilde görüldüğü şehir, birbirinden güzel camileri ve türbeleri ile ünlü. Bursa yakınlarında bulunan İznik ve Trilye ise hem doğa güzellikleri hem de tarihi değerleri ile görülmeye değer yelerden. Anı Tur'la yapacağınız Bursa İznik Trilye Turu ile göreceğiniz ilk yer zeytin ağaçları ile bezeli, tarihi dokusu ile dikkat çeken İznik. Özellikle Hristiyan tarihinin önemli merkezlerinden biri olan İznik'te tarihi kiliseler ve camilerle birlikte Nikeia Antik Kenti'ni de gezebilirsiniz.

25.03.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden olan Bursa, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olma özelliğini taşır. Osmanlı mimarisinin yoğun şekilde görüldüğü şehir, birbirinden güzel camileri ve türbeleri ile ünlü. Bursa yakınlarında bulunan İznik ve Trilye ise hem doğa güzellikleri hem de tarihi değerleri ile görülmeye değer yelerden.

Anı Tur'la yapacağınız Bursa İznik Trilye Turu ile göreceğiniz ilk yer zeytin ağaçları ile bezeli, tarihi dokusu ile dikkat çeken İznik. Özellikle Hristiyan tarihinin önemli merkezlerinden biri olan İznik'te tarihi kiliseler ve camilerle birlikte Nikeia Antik Kenti'ni de gezebilirsiniz. Çinileri ile ünlü İznik'te eşsiz bir doğaya ve manzaraya sahip olan İznik Gölü'nü de görmenizi tavsiye ederiz. İznik gezisinin ardından ulaşacağınız Bursa'da ise başta tarihi Ulu Cami olmak üzere pek çok camiyi ziyaret edebilirsiniz. Göreceğiniz türbelerden en önemlileri iseOsmanlı'nın kurucusu Osman Gazi veoğlu Orhan Gazi'nin türbeleri. Gezinin son ayağı olan Trilye ise Mudanya'ya bağlı bir belde. Osmanlı döneminde Rumların ikamet ettiği Trilye'de pek çok tarihi kilise ve Osmanlı döneminden kalma evler görebilirsiniz. Trilye sokaklarında dolaşırken kendinizi farklı bir zamanda gibi hissedeceksiniz…

Hafta sonu tatilinizi farklı bir şeyler yaparak değerlendirmek isterseniz Bursa İznik Trilye Turlarına katılın, Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini Anı Tur ile keşfedin.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Camiler ve Türbeler Şehri Bursa'yı Anı Tur ile Gezin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement