Camilere Dadanan Musluk Hırsızı İsyan Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Camilere Dadanan Musluk Hırsızı İsyan Ettirdi

Mersin’de bazı camilerde art arda yaşanan musluk hırsızlığı, cemaati bıktırdı.

25.01.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bazı camilerde art arda yaşanan musluk hırsızlığı, cemaati bıktırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camii'nden akşam namazında 12, Gökçebelen Camii'nde de 7 adet abdest alma musluğunun çalındığını bildirdi. Belirli aralıklarla camilerdeki WC ve abdest alma yerlerindeki muslukların sık sık çalındığını kaydeden Görgülü, "Musluk hırsızları vatandaşlarımızı da camilerimizde görev yapan arkadaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha rahat karşılamaları için gün içerisinde sürekli açık olan camilerdeki WC ve abdest alma yerlerinde bulunan musluklar, kimliği belirsiz kişilerce çalınıyor. Çalınan çeşmelerin hurdacılara satıldığını tahmin ediyoruz. Mersin'de mahalle aralarında yüzlerce hurdacılık yapan, kullanılmış karton ve kağıt toplanan işyerleri ve depolar mevcut. Akdeniz'in bu güzel ilinde bu manzara şehrimize hiç yakışmamaktadır. Bunların bir an evvel yetkililerce şehir merkezinden dışarıya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Yenisi 15-20 liraya alınan çeşmelerin, hurdacılarda para etmemesine rağmen çalınmasına bir anlam veremediklerini ifade eden Görgülü, muslukların sökülmesi nedeniyle binlerce küp suyun da boşa aktığını vurguladı.

Çalınan muslukların maddi hiçbir değeri olmadığını da dile getiren Görgülü, hırsızlara çağrıda bulunarak şöyle dedi: "Hırsız kardeş. Ne ihtiyacınız varsa gelin camilerde görev yapan kardeşlerimize bildirin. Görevlilerimiz size ellerinden geldiğince yardımcı olacaktır. Camilerimizden çeşmelerimizi sökmeyin. Sabahlara kadar sökülen çeşmelerden su boşa akıp israf oluyor." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Camilere Dadanan Musluk Hırsızı İsyan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement